08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Excelența Sa Masanobu Yoshii – Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova a întreprins o vizită oficială în municipiul Bălți

//
Comentariu0

Excelența Sa Masanobu Yoshii, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, însoțit de către Yukie Uenishi – consultant ,,Kusanone”, Alexandr Hriptun – asistent Secția politică și economică a Ambasadei Japoniei și Valeriu Bînzaru – Președinte al Fundației pentru Relații Moldo-Japoneze, a vizitat municipiul Bălți pe data de 13 iulie 2018.

În cadrul acestei vizite, delegația oficială a avut o întrevedere de lucru cu reprezentanții Primăriei mun. Bălți în următoarea componență: Nicolai Grigorișin – primar al municipiului Bălți, Ghenadie Șmulschii – viceprimar al municipiului, Tatiana Dubițkaia – șef al Direcției Învățămînt, Tineret și Sport și Nadejda Pleșca, director al Instituției de Educație Timpurie Nr. 12.

La începutul întrevederii, primarul municipiului Bălți a exprimat sincere mulțumiri Excelenței Sale Masanobu Yoshii pentru vizita oficială în municipiul Bălți și contribuția financiară în valoare de 84 831 mii USD, acordată în cadrul proiectului ,,Kusanone”, implementat în Instituția de Educație Timpurie Nr. 12 din mun. Bălți.

În acest context, Nicolai Grigorișin a prezentat prioritățile administrației publice locale, în special – dezvoltarea cooperării cu partenerii externi în scopul asigurării cetățenilor din municipiu cu un spectru larg de servicii calitative.

În cadrul întrevederii, Excelența Sa Masanobu Yoshii, l-a felicitat pe domnul Nicolai Grigorișin cu alegerea în funcția de primar al municipiului Bălți în urma alegerilor locale noi desfășurate la 20 mai anul curent, exprimîndu-și încrederea într-o cooperare durabilă și, totodată reiterînd deschiderea de a susține proiecte de dezvoltare în domeniul educației și medicinei.

La rîndul său, primarul municipiului Bălți i-a mulțumit înaltului oficial pentru suportul acordat și a menționat că Primăria mun. Bălți este deschisă față de noi parteneriate reciproc avantajoase.

Last updated: septembrie 7, 2018 at 18:46 pm

Lasă un Răspuns