08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Harta serviciilor sociale din municipiul Bălți, creată în format electronic

//
Comentariu0

Municipiul Bălți dispune de un instrument nou și util – harta serviciilor sociale – care poate fi accesat atât de către cetățeni, cât și de către autoritățile publice locale. Această hartă este necesară pentru a cunoaște cât este de dezvoltată rețeaua de servicii sociale în municipiul Bălți, care este capacitatea serviciilor existente și căror grupuri de beneficiari se adresează fiecare serviciu social.

Harta serviciilor sociale a fost creată în cadrul proiectului „Dezvoltarea serviciilor sociale în Republica Moldova în perioada 2017-2019”, implementat de organizațiile People in Need și Caritas din Republica Cehă și realizat cu suportul Agenției Cehe pentru Dezvoltare.

Procesul de elaborare a acestei hărți a fost unul participativ, axat pe dialog între diferiți specialiști. A fost creat un Grup local de incluziune la nivelul municipiului Bălți, format din persoane vulnerabile, tineri, asistenți sociali, reprezentanți ai Direcției asistență socială și protecție a familiei, ai Agenției teritoriale de ocupare a forței de muncă, ai instituțiilor de învățământ etc.

Activitatea Grupului local de incluziune a fost ghidată de Victor Koroli, Director Executiv, Alianța INFONET, care a organizat ședințele grupului, a moderat discutarea problemelor privind incluziunea persoanelor vulnerabile și a oferit suport în procesul de elaborare a hărții serviciilor sociale, precum și a Strategiei de Incluziune Socială pentru perioada 2018-2021 pentru municipiul Bălți.

P.S. Pe hartă se vor adăuga serviciile sociale furnizate de ONG-uri.

Last updated: iulie 24, 2018 at 11:55 am

Lasă un Răspuns