08:00 - 16:30
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Activități educaționale comunitare în cadrul proiectului de revitalizare urbană

//
Comentariu0

În data de 31 mai 2019, în zona aferentă Gimnaziului ,,A.I.Cuza” au fost desfășurate două activități educaționale comunitare în cadrul implementării proiectului de revitalizare urbană ,,Interacțiunea comunitară – o nouă dimensiune a educației timpurii în zona de revitalizare urbană din municipiul Bălți”.

Într-o atmosferă de sărbătoare, în dimineața zilei de vineri, elevii Gimnaziului ,,A.I.Cuza”, însoțiți de către pedagogi, părinți și locuitori ai zonei, au încheiat în mod festiv anul școlar. În cadrul activității, membrii Grupului Local de Inițiativă au prezentat procesul și rezultatele implementării în anul 2018 a proiectului pilot de revitalizare urbană, fiind prezenți la eveniment cu un panou de fotografii. Totodată, urmare a unui parteneriat eficient între instituțiile educaționale din zona de revitalizare, a avut loc un recital de poezie oferit de către copiii din Instituția de Educație Timpurie nr. 4.

Ulterior, în partea a doua a zilei, în curtea Instituției de Educație Timpurie nr. 4 a avut loc activitatea educațională comunitară în contextul Zilei Internaționale a Copilului cu genericul ,,Te iubim copilărie”. La activitate au participat circa 400 persoane, dintre care copii instituțiilor preșcolare nr. 4 ,,Grigore Vieru” și nr. 20 ,,Zâmbetul”, cadre didactice, părinți, membrii Grupului Local de Inițiativă, voluntari, precum și locuitori ai zonei aferente Gimnaziului ,,A.I.Cuza”.

În cadrul evenimentului au avut loc un concert festiv prezentat de copii Instituției de Educație Timpurie nr. 4, care au dat dovadă de talent, originalitate și grație. Totodată, cu scopul stimulării valorilor artistice a copiilor, organizatorii evenimentului au pregătit 6 (șase) ateliere tematice desfășurate de către specialiștii Centrului de Creație a Copiilor ,,Miron Blanc” din municipiul Bălți – un nou partener pentru organizarea activităților educaționale comunitare în zona de revitalizare. Atelierele tematice au cuprins domenii precum arta plierii hârtiei, broderia tradițională, dansul modern, tehnici decorative și tehnici de pictură.

Activitățile desfășurate în ziua de 31 mai 2019 fac parte din cele 7 (șapte) activități educaționale comunitare care vor fi organizate în perioada de implementare a proiectului mai – noiembrie 2019.

Proiectul ,,Interacțiunea comunitară – o nouă dimensiune a educației timpurii în zona de revitalizare urbană din municipiul Bălți” este cofinanțat de către programul polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone, în cadrul Programului ,,Fondul de Granturi Mici”, implementat de Reprezentanța Fundației ,,Fundacja Solidarności Międzynarodowej” în Republica Moldova.

Această informație este publicată în contextul promovării abordării Revitalizare Urbană în Republica Moldova cu suportul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone.

Last updated: iunie 5, 2019 at 17:28 pm

Lasă un Răspuns