08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

În Primăria municipiului Bălți va fi implementat un nou serviciu social

//
Comentariu0

Astăzi a avut loc ședința de lucru privind implementarea proiectului „Echipa mobilă Bălți – serviciu de suport și incluziune socială pentru persoanele cu dizabilități”.

În cadrul ședinței au fost prezentate scopul și obiectivele proiectului, activitățile pentru crearea și dezvoltarea Serviciului social „Echipa mobilă”, în parteneriat cu Direcția generală asistență socială și protecția familiei a primăriei, precum și rezultatele așteptate de la proiect, ce va fi implementat în perioada noiembrie 2021 – iunie 2023. Bugetul estimativ al proiectului este de 52 000 euro.

Un alt subiect ține de responsabilitățile partenerilor de implementare, precum și planul activităților proiectului.

Participanții la activitate – reprezentanții Primăriei mun. Bălți, ai Direcției generale asistență socială și protecția familiei, Secției sănătate, Direcției generale financiar-economice și ai Consiliului municipal Bălți – au salutat ideea creării acestui serviciu social pentru mun. Bălți, menit să acopere nevoile de asistență medicală, logopedică și psihologică specializată pentru copii și adulți cu dizabilități din Bălți și va contribui la integrarea acestora în viața socială.

Livia Golovatîi, coordonator de proiect: „Vom asigura asistență medicală, kinetoterapeutică și logopedică specializată pentru minim 60 de copii cu dizabilități din municipiu, și vom oferi suport și instruire familiilor acestora, pentru a le ajuta să-și apere dreptul la sănătate și să beneficieze de oportunități egale în comunitate”.

Acest proiect este implementat de către AO „CREDIS” din sursele Uniunii Europene în Republica Moldova în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, cofinanțat și implementat de Fundația „Soros Moldova” în parteneriat cu Keystone Moldova și Institutum Virtutes Civilis.

Last updated: ianuarie 14, 2022 at 8:48 am

Lasă un Răspuns