08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Primarul de Bălți Nicolai Grigorișin a organizat prima ședință a volantei primăriei în noul an

//
Comentariu0

Pe 11 ianuarie 2022 a fost organizată ședința volantei primăriei, unde au luat parte șefii direcțiilor, secțiilor și serviciilor Primăriei municipiului Bălți.

La examinarea primei chestiuni de pe ordinea de zi, primarul a atenționat șefii subdiviziunilor structurale despre necesitatea respectării termenelor de examinare a cererilor și petițiilor parvenite de la cetățeni, cererilor privind primirea și eliberarea actelor permisive prin intermediul oficiului „Ghișeul unic” a primăriei. Problema neîncadrării în termenii de examinare a corespondenței primite de la cetățeni, a fost ridicată și în cadrul audienței cetățenilor de către conducerea primăriei și afectează negativ imaginea administrației publice locale. Primarul a mai menționat că, în cadrul Primăriei municipiului Bălți de trei săptămâni funcționează „Zona de informare”, menită să ajute vizitatorii primăriei să perceapă activitatea subdiviziunilor structurale, să se înscrie la audiența cetățenilor pe probleme personale (la numărul de contact 0231 2-64-50) și să îndeplinească alte atribuții funcționale.

O altă chestiune examinată, este organizarea circulației transportului, ce reprezintă o prioritate pentru conducerea municipiului, în special, ce ține de cartierele Bălțiul Noul și Gara de Nord. Din informațiile oferite de șeful adjunct al Direcției gospodărie comunală, Ivan Miron, rezultă că, în urma numeroaselor plângeri, parvenite de la bălțeni, privind lipsa transportului pe str. Sorocii, str. Kievului, str. Caraciobanu etc., în comun cu administratorul ÎM „Direcția de troleibuze Bălți”, a fost creat un grup de lucru pentru a soluționa această problemă. Ca urmare, grupul de lucru a propus următoarele:

– pe str. Sorocii, cel mai rațional, din punct de vedere al parametrilor tehnici ai troleibuzelor cu propulsie autonomă, va fi traseul SA „Basarabia-Nord” – s. Elizaveta, care deja a început să funcționeze de la 1 ianuarie 2022;

– pe str. Victoriei, va fi organizată ruta nr. 5, cu următorul traseu: SA „Basarabia Nord” – str. Victoriei – Aeroport – piața „Caraciobanu”;

– traficul transportului public pe str. Kievului se planifică a fi lansat pe partea stângă (în baza rezultatelor expertizei tehnice).

Organizarea acestor rute a transportului public municipal va fi posibilă doar cu reparația capitală prealabilă a părții carosabile a străzilor vizate. Primarul a menționat și despre situația numărului mare de pasageri de pe ruta nr. 7 de troleibuz. Edilul de Bălți a ordonat să fie studiată posibilitatea achiziționării autobuzelor pentru ÎM „Direcția de troleibuze Bălți”, prin colaborare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

În cadrul ședinței volantei primăriei au fost audiate următoarele informații: privind mersul executării dispoziției primarului nr. 257 din 13.12.2021 „Cu privire la organizarea târgului sărbătorilor de iarnă 2021-2022 pe teritoriul mun. Bălți, privind rezultatele evenimentelor planificate în cadrul sărbătorilor de iarnă; privind mersul procesului de vaccinare în mun. Bălți; privind procedurile de aprobare a proiectului „Actualizarea Planului Urbanistic General al mun. Bălți”, privind eliberarea actelor permisive în anul 2021 și despre fapte de construcţii ilegale pe teritoriul municipiului, privind mersul realizării proiectelor finanțate din surse externe.

Last updated: ianuarie 13, 2022 at 17:31 pm

Lasă un Răspuns