08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Atelier interactiv-informativ „Orizontul cultural-bălțean” în cadrul Muzeului de istorie și etnografie

//
Comentariu0

„Ziua Națională a Culturii – un eveniment ce mi-a trezit interes față de cultura neamului nostru. Am adăugat în bagajul meu de cunoștințe informații despre municipiul Bălți, despre istoria lui și despre Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”,- a relatat Valeria Cumpătă despre participarea sa la atelierul interactiv-informativ „Orizontul cultural-bălțean”, organizat în cadrul Muzeului de istorie și etnografie.

„Am descoperit că patrimoniile culturale sunt parte din memoriile locale, ele sunt valori pe care trebuie să le protejăm. Aici am fost participanți și ai înființării proiectului „Cunoaștere și memorie bălțeană”, care ne va informa și ne va reaminti despre municipiul Bălți, conținând diverse texte, fotografii, filme, prezentări, accesibile atât online ,cât și offline.

Printre altele, Ziua Națională a Culturii a luat naștere în data de 15 ianuarie 2013, asociată cu nașterea Luceafărului poeziei noastre – poetul național Mihai Eminescu. Mi-a rămas adânc în suflet citatul „Cultura trage totul în sus, salvează, găsește justificare aparențelor. Cultura mai este, spunea Constantin Noica, singurul loc în care libertatea e la ea acasă”. Ascultând interpretările muzicale al lui Constantin Florescu „Romanțe” (scrisă de Mihai Eminescu), și a Izei Kremer – am simțit o liniște și o pace în suflet.

Doar prin cultură, o civilizație poate să devină mai umană, poate să atingă culmile absolute și să influențeze generațiile ce urmează să vină, de aceea noi – trebuie să o protejăm.”

Last updated: ianuarie 14, 2022 at 12:39 pm

Lasă un Răspuns