08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

“Tehnica și arta fotografică”. Master – class pentru familii defavorizate

//
Comentariu0

Copilăria este cea mai frumoasă perioadă din viața fiecăruia, este o lume mirifică pe care probabil  nu o vom putea înțelege pe deplin niciodată, este o perioadă lipsită de tristețe și plină de emoție, bucurie și culoare.

Cu prilejul celebrării Copilăriei,  Direcția asistență socială și protecția familiei mun Bălți, în temeiul Programului de acţiuni socio-culturale şi de caritate consacrate Zilei de ocrotire a copilului, la data de 04.06.2019 a demarat un master – class “Tehnica și arta fotografică” în parteneriat cu Studioul “AFIAP”, ansamblul “LULUDI” din Comunitatea Romilor, DÎTS, “IMENSITATE” S.R.L. – “HIPERMARKET BONUS” Bălţi,  Î.M. “GELART”.

În activitate au fost antrenați 18 copii, proveniți din familii defavorizate, avînd fericita oportunitate de a pătrunde în lumea artei fotografice.

Renumitul fotograf din Bălți,  maestrul  Leonid Calatanciuc, omul care vede viața prin obiectivul aparatului de fotografiat, îndrăgind această artă încă din copilărie, și-a împărtășit experiența cu micii curioși, povestindu-le, cum peste ani, arta fotografică a parcurs traseul  de la primele experimente fotografice, prima fotografie cu culori permanente, la fotografia instantanee, fotografia „udă”,  la ceеa ce numim astăzi fotografii digitale cu diferite setări.

Lucrările maestrului Leonid Calatanciuc sunt apreciate și peste hotare, astfel că a ajuns să figureze, în Federația Rusă, în topul celor mai buni zece fotografi.

În cadrul aceeași activități, copii au beneficiat de Face Paiting, excursie în cadrul Pinacotecii „Antioh Cantemir”, vizualizînd  expoziția de lucrări ale pictorului Gheorghe Lisița  – membru al Uniunii Artiștilor Plastici din RM, și mici daruri, oferite de agenții economici locali.

Last updated: iunie 6, 2019 at 16:54 pm

Lasă un Răspuns