08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Sute de mii de flori pregătite de ÎM „Amenajarea teritoriului și spații verzi” pentru decorarea scuarurilor și parcurilor municipale

//
Comentariu0

În seria evenimentelor din ultima lună pe care le trăiește țara noastră, rapoartelor alarmante ale Centrului de Sănătate Publică și ale Comisiei pentru Situații Excepționale, ne bucură natura din jur, orașul de primăvară, frunzișul verde, culoarea de lux a pomilor fructiferi, precum și nuanțele colorate și delicate ale florilor, deosebit de vii și miraculoase. Frumusețea și atractivitatea străzilor orașului este datorată florilor crescute cu grijă de mâinile lucrătorilor de seră ale întreprinderii municipale „Amenajarea teritoriului și spații verzi”. Begonia de perlă, verbena albă ca zăpada, coleus cu frunze roșii, ageratum albăstriu, tagetes portocaliu-strălucitor, mai cunoscut pentru noi ca gălbenele, alissum delicat, cu miros de miere, salvia strălucitoare, geraniu iubit … mii de plante vor fi plantate imediat după Sărbătorile de Paște și îi vor încânta pe locuitori prin coloritul său strălucitor.

Sera, fondată în anii 70 ai secolului trecut, a fost transmisă întreprinderii municipale „Amenajarea teritoriului și spații verzi” abia în 2011. În timpul exploatării multe s-au uzat, s-au învechit și necesită restaurare urgentă. Potrivit administratorului întreprinderii, Svetlana Novicova, cu forțele angajaților s-a reușit până acum să se repare doar una dintre cele trei sere disponibile. Deosebit de importantă este repararea serei din subsol unde este foarte dificil să se mențină temperatura și umiditatea. Munca manuală, ca de obicei, prevalează la întreprindere. Zece angajați, cu experiență de peste 30 de ani, sunt permanent implicați în procesul de creștere și îngrijire a florilor. Grație muncii lor, dragostei de profesia aleasă, grijii zilnice a germenilor și plantelor adulte, locuitorii și oaspeții municipiului au admirat și vor admira priveliștea cuprinzătoare a covoarelor de flori, a scuarurilor și a parcurilor.

Last updated: aprilie 21, 2020 at 13:18 pm

Lasă un Răspuns