08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Gest de bunăvoință al Agenției Turcești pentru Colaborare și Coordonare în Republica Moldova. Ajutor pentru bălțeni de la TIKA

//
Comentariu0

La 15 aprilie 2020, Agenția Turcească pentru Colaborare și Coordonare din Republica Moldova (TIKA), coordonatorul Selda Ozdenoglu, în cadrul asistenței acordate Republicii Moldova în lupta împotriva virusului COVİD-19 în toată țara și, în special, în municipiul Bălți, a donat 250 de pachete alimentare, formate din produse alimentare și dezinfectant. 250 de bălțeni vor primi asistență suplimentară, donată astăzi de partenerii turci.

Al doilea ajutor a fost oferit de Agenția Turcească pentru Colaborare și Coordonare Casei de creație pentru copii din Bălți, căreia i s-a acordat două mașini de cusut electrice, o mașină de nituit, overlock* și materiale necesare pentru cusut haine și măști medicale. Ulterior, echipamentele medicale vor fi transmise către instituțiile medicale din Bălți și din nordul Moldovei.

Conducerea municipiului i-a trimis doamnei Selda Ozdenoglu o scrisoare de gratitudine, în care mulțumește „pentru manifestarea prieteniei și parteneriatului într-o perioadă atât de dificilă, ce ne pune la încercare pe noi toți”.

*Notă:

Overlock – mașină de cusut pentru asamblatul și tivitul tricotajelor, care produce un tighel din două fire.

 

Last updated: aprilie 15, 2020 at 20:21 pm

Lasă un Răspuns