08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ședință de lucru în cadrul implementării proiectului ”CINEMA – Industrii creative pentru noile economii urbane în Regiunea Dunării”

//
Comentariu0

Primăria municipiului Bălți, în calitate de Beneficiar al proiectului ”CINEMA Industrii creative pentru noile economii urbane în Regiunea Dunării”, informează că, la data de 7 decembrie 2021, echipa locală de implementare a participat la o ședință de lucru cu partenerii proiectului din Republica Moldova, Agenția de Dezvoltare Regională Nord. Scopul principal al ședinței a constat în actualizarea Planului de acțiuni a locației pilot – Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic din municipiul Bălți.

Planul de pilotare reprezintă unul din instrumentele de revitalizare urbană create în cadrul proiectului în baza transferului de experiență a partenerilor de proiect. Planul de pilotare va contribui la dezvoltarea industriilor creative în municipiul Bălți și Regiunea de Dezvoltare Nord prin promovarea industriilor creative (IC) și facilitarea cooperării între sectorul IC și alte sectoare ale economiilor din regiune. Principalele activități în implementarea Planului de pilotare vor viza crearea de evenimente și platforme de comunicare pentru interacțiuni intersectoriale între CI și economiile tradiționale, precum și proiectarea modelelor de afaceri replicabile pentru tinerii întreprinzători.

Este de menționat că, în cadrul elaborării Planului de pilotare, echipa locală a beneficiat de suport metodologic și a realizat o ședință similară cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie din Republica Slovenia, partenerul-lider al proiectului.

            Proiectul CINEMA este cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020 (Apelul nr. 3), obiectivul specific 1.1: Îmbunătățirea condițiilor cadru pentru inovare, prioritatea 1: Inovare și responsabilitate socială în Regiunea Dunărea.

Last updated: ianuarie 14, 2022 at 8:54 am

Lasă un Răspuns