08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Publicarea foilor de parcurs pentru suportul formării noilor și restructurarea vechilor economii urbane, elaborate în cadrul implementării proiectului CINEMA

//
Comentariu0

Primăria municipiului Bălți, în calitate de Beneficiar al proiectului ”CINEMA Industrii creative pentru noile economii urbane în Regiunea Dunării”, informează că, în luna octombrie 2021 au fost publicate foile de parcurs pentru suportul formării noilor și restructurarea vechilor economii urbane, elaborate de către partenerii proiectului.

Obiectivul principal al proiectului CINEMA este de a îmbunătăți condițiile cadru inovatoare pentru industriile creative și revitalizarea urbană în Regiunea Dunării prin dezvoltarea și testarea modelelor, instrumentelor și serviciilor inovatoare bazate pe acțiuni de colaborare și inițiere între industria creativă și sectoarele economiei urbane precum comerțul cu amănuntul (retail) și micul bussines (small bussines).

În același timp, unul dintre obiectivele cheie ale proiectului este de a crea un sistem de schimb de cunoștințe și experiențe între toți partenerii și părțile interesate în cele opt locații pilot pe care au fost identificate. Acest lucru va ajuta la consolidarea capacităților în domeniul dezvoltării urbane și va răspunde la problemele cauzate de pandemia de COVID-19. Pentru a oferi o înțelegere comună, în cadrul proiectului au fost elaborate linii directoare sau „Foi de parcurs”, pentru cele trei domenii ale industriilor creative. Domeniul de activitate al partenerilor din Republica Moldova, Primăria municipiului Bălți, respectiv Agenția de Dezvoltare Regională Nord se referă la Crearea unui centru de suport al afacerilor în domeniul industriilor creative.

Foile de parcurs au fost publicate pe pagina oficială a proiectului și sunt disponibile la următorul link: https://www.interreg-danube.eu/approved-projects/cinema/outputs.

Foile de parcurs vor defini schimbarea așteptată, măsurile și activitățile locațiilor pilot și exemple tipice de provocări urbane din Regiunea Dunării.

Proiectul CINEMA este cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020 (Apelul nr. 3), obiectivul specific 1.1: Îmbunătățirea condițiilor cadru pentru inovare, prioritatea 1: Inovare și responsabilitate socială în Regiunea Dunărea.

Last updated: ianuarie 14, 2022 at 8:53 am

Lasă un Răspuns