08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

CINEMA: Echipa câștigătoare a hackathonului sprijină dezvoltarea abilităților digitale printre elevi

//
Comentariu0

Echipa câștigătoare a hackathonului din 19 februarie 2021, Future’s teachers, a beneficiat de cinci consultări drept activitate de follow up.

Echipa sugerează crearea unei instituții specializate care să ofere servicii elevilor cu vârsta de la 12 ani, pentru ca aceștia să învețe despre mass-media, fotografiere, IT, rețelele sociale, inclusiv securitatea pe rețelele sociale și orientarea în carieră, utilizând modalități și tehnici inovatoare.

Echipa consideră abilitățile digitale foarte importante, mai ales luând în considerare educația online în timpul pandemiei. Ideea va contribui, de asemenea, la promovarea industriilor creative și la o legătură mai puternică între oferta academică și nevoile companiilor.

Viorica Cerbușca, director Artcor, founder Yep!Moldova, Andriy Zaikin, YEP! Startup Incubators, Ucraina și echipa implementatoare a proiectului „Industrii Creative pentru Noile Economii Urbane în Regiunea Dunării” (CINEMA) au contribuit la îmbunătățirea ideii de afaceri prezentate în timpul hackatonului. În acest sens, ADR Nord a organizat o serie de ședințe online în cadrul cărora experții au prezentat informații necesare echipei de studenți pentru a trece idea de afaceri de pe hârtie în lumea reală, precum potențialele surse de finanțare, modele de business, conceptul de revitalizare urbană, cum să inființezi un start-up etc.

Sursa: adrnord.md

Last updated: iulie 10, 2021 at 20:51 pm

Lasă un Răspuns