08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ședința cu directorii întreprinderilor municipale și ai complexului termoenergetic

//
Comentariu0

Astăzi, 18 martie 2020, în incinta Primăriei municipiului Bălți, bir 311, ora 10:00, s-a desfășurat ședința cu directorii întreprinderilor municipale și ai complexului termoenergetic (de la 09:00 până la 10:00, în același birou, s-a desfășurat întrunirea Celulei teritoriale de monitorizare permanentă a evoluției infecției COVID-19). Deci, ca de obicei, aproape întreaga ședință s-a axat pe raportarea tuturor acțiunilor și măsurilor întreprinse la întreprinderile municipale și de stat de pe teritoriul municipiului Bălți, legate de răspândirea infecției COVID-19.

Cele mai importante întrebări și probleme discutate s-au referit la:

  1. majoritatea întreprinderilor nu dispun de măști și mănuși, astfel primarul interimar al municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin, a menționat ca, în mod urgent, să fie procurate măști și mănuși pentru a proteja angajații;
  2. primarul interimar a propus ca plățile comunale să fie sistate și coordonat termenul de plată cu prim-ministrul, Ion Chicu, precum se intenționează a se proceda cu arenda proprietății municipale (sistarea plății pentru perioada stării de urgență);
  3. la început și final de ședință primarul interimar, Nicolai Grigorișin, a adus mulțumiri pentru efortul depus de către medicii noștri, poliția ce ne este permanent alături, Serviciul veterinar, ANSA, Serviciul sănătate publică. Îndeosebi a mulțumit întreprinderile municipale „Amenajarea teritoriului și spații verzi”, „Gospodăria locativ – comunală” și „Direcția reparații și construcții drumuri Bălți”, ce lucrează 24/24 pentru a ne proteja starea sănătății, dezinfectând cu soluție de clor (5%) terenurile de joacă, blocurile locative, străzile de importanță primară și secundară și cele pentru acces între cartiere.

Primarul interimar a obligat administratorii ÎM „Amenajarea teritoriului și spații verzi”, „Direcția reparații și construcții drumuri Bălți” să asigure lucrătorii, ce activează pe timp de noapte, în ger și frig, cu ceai fierbinte și tartine, ca mulțumire pentru efortul și munca depusă zilnic.

Last updated: martie 18, 2020 at 17:14 pm

Lasă un Răspuns