08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

8 grupe de lucru patrulează municipiul pentru a informa și verifica locuitorii și agenții economici

//
Comentariu0

Luni, 16 martie 2020, la ședința extraordinară de lucru cu șefii ÎM, s-a luat decizia de a crea 4 grupe mobile pentru a informa și verifica locuitorii municipiului și agenții economici, în legătură cu răspândirea infecției COVID – 19.

Având în vedere starea de alertă maximă, astăzi, 17 martie 2020, la ora 9.00, la ședința grupei operative, s-a decis crearea a încă 4 unități mobile.

Aceste 8 grupe includ membri ai poliției, ai primăriei, ai ANSA și ai serviciului veterinar, ce sunt repartizați pe microraione întru verificarea situației.

Reieșind din concluziile zilei de ieri, agenții economici neglijează toate normele igienice și recomandările organelor de conducere: nu sunt dezinfectate încăperile magazinelor; covoarele de la intrare sunt murdare; lucrătorii nu dispun de măști, mănuși și antiseptice; la intrare în magazin se crează cozi; oamenii înșiși nu respectă distanța de minim 1 metru și contactează direct unul cu altul.

În cazul nerespectării recomandărilor APL și prevederilor hotărârilor emise de organele centrale de autoritate, persoanele găsite vinovate riscă amendă de la 35.000 lei.

Tot astăzi, la ora 11:00, s-a desfășurat ședința Celulei teritoriale de monitorizare permanentă a evoluției infecției COVID – 19 (celula a fost creată la 16 martie în conformitate cu dispoziția președintelui CSE Bălți), la care s-a discutat modul de funcționare a municipiului în general, în cazul în care se va anunța Starea de urgență pe întreaga republică.

La fel azi, urmează organizarea :

* ședinței cu managerii magazinelor alimentare;

* ședinței extraordinare a Comisiei pentru situații excepționale.

Ambele întruniri sunt prezidate de primarul interimar, vicepreședinte al CSE – Nicolai Grigorișin.

Last updated: martie 17, 2020 at 14:44 pm

Lasă un Răspuns