08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Întrunire cu proprietarii magazinelor alimentare

//
Comentariu0

Vice-președintele CSE, dl N. Grigorișin, a avut o întrunire de lucru cu proprietarii magazinelor alimentare, ce funcționează chiar și pe perioada declarării situației de urgență în întreaga republică. Astfel, pentru verificarea îndeplinirii prevederilor hotărârilor Comisiei naționale pentru situații excepționale și a Comisiei extraordinare pentru situații excepționale a mun. Bălți, s-au creat 8 grupe mobile ce monitorizează situația epidemiologică pe întreg municipiu.

Cele mai importante momente, care trebuie neapărat menționate, sunt:

  • managerii magazinelor alimentare și ale market-urilor nu asigură lucrătorii săi cu mănuși, măști și produse igienice pe deplin;
  • covoarele de la intrare nu sunt dezinfectate cu soluție de clor de 5%;
  • nu se respectă distanța de 1 metru de la o persoană la alta;
  • la case se creează cozi;
  • ceea ce ține de produse neambalate (pîinea, chifle, prăjituri etc.), pentru alegerea acestora, pipăitul cu mâna, trebuie să fie prevăzute mănuși de unică folosință sau acestea deodată să fie ambalate;
  • să fie respectat programul de lucru: de la ora 8:00 până la 22:00 – magazinele NON – STOP, celelalte magazine lucrează conform programului său de lucru, dar să nu depășească ora terminulă – 22:00.

Dl Grigorișin a preîntâmpinat, ca nicio întreprindere să nu încerce să majoreze prețurile la produsele de primă necesitate, precum a fost făcut la un market din Chișinău. „Eu nu vă recomand să o faceți”, – a meționat vice-președintele Comisiei pentru situații excepționale.

La finele întrunirii administratorul marketului „Bonus” a anunțat, că va transmite primăriei municipiului Bălți 10 000 de mănuși de unică folosință și ceai pentru medici, care în această perioadă grea ajută populația noastră, deasemenea a îndrumat agenții economici să preia această inițiativă.

Actele normative și deciziile luate de CSE le puteți accesa aici.

Last updated: martie 19, 2020 at 13:18 pm

Lasă un Răspuns