08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ședința Comisiei municipale pentru protecția copilului aflat în dificultate

//
Comentariu0

Ședința Comisiei municipale pentru protecția copilului aflat în dificultate din data de 26.08.2020 a fost convocată conform necesităților și prevederilor legislației în vigoare. În cadrul ședinței respective au fost examinate 34 cazuri cu implicarea a 66 copii.

Întrebările au fost diverse:

  • examinarea posibilității de acordare a ajutorului material prin intermediul  Serviciului de Sprijin Familial, pentru 34 de  familii în situație financiară dificilă pentru procurarea vestimentației și rechizitelor școlare.

Toate cazurile au fost examinate multiaspectual, deciziile comisiei  fiind în interesul superior al copilului. Cazurile examinate sunt în vizorul specialiștilor din cadrul Direcției Generale asistență socială și protecția familiei, care cooperează în dependență de caz cu reprezentanții organelor competente: Inspectoratul de poliție Bălți, Direcția învățămînt, tineret și sport, Secția sănătate, Centrele sociale: Centrul de sănătate prietenos tinerilor ”ATIS”, Centrul de criză familială „SOTIS” din mun. Bălți, etc.

În urma recomandărilor/ concluziilor Comisiei municipale pentru protecţia copilului aflat în dificultate, autoritatea tutelară teritorială va emite avizul corespunzător și va monitoriza situația în particular, conform prevederilor legislației în vigoare.

Banii alocați sunt destinați pentru îmbunătățirea domeniilor de bunăstare afectate a copiilor minori, proveniți din familii social-vulnerabile, în scopul pregătirii acestora pentru anul școlar 2020-2021.

Last updated: septembrie 1, 2020 at 13:54 pm

Lasă un Răspuns