08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Din data de 01 septembrie 2020 se reia procesul educațional în instituțiile din subordinea Direcției învățământ, tineret și sport a Primăiei municipiului Bălți

//
Comentariu0

Decizia a fost luată ieri, 31 august 2020, la cea de-a IX-a ședință extraordinară a Consiliului municipal Bălți, prezidată de Boris Marcoci.

Cei 30 de consilieri prezenți au votat unanim pentru reluarea procesului educațional. Însă, în textul inițial al proiectului de decizie au fost introduse modificări de către Comisia consultativă de specialitate pentru educație, protecție socială și sănătate publică, despre ce a raportat președintele acesteia Svetlana Oserbaeva, anunțând avizul pozitiv al comisiei privind începerea treptată a activității instituțiilor de educație timpurie.

Ca urmare a discuției asupra chestiunii, s-a decis reluarea procesului educațional în instituțiile de educație timpurie din mun. Bălți, pe baza rapoartelor de autoevaluare privind pregătirea pentru deschiderea instituțiilor de învățământ timpuriu și a procesului educațional în instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal din subordinea Direcției învățământ, tineret și sport, pe baza rapoartelor de autoevaluare privind pregătirea pentru reluarea activității instituțiilor de învățământ, pe baza avizurilor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) și a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în conformitate cu condițiile stabilite prin prevederile Instrucţiunii privind măsurile de protecţie care trebuie aplicate pentru organizarea activităţii instituţiilor de învăţământ (publice şi private) în contextul epidemiologic al COVID-19.

Consilierii au venit cu propunerea de a adăuga unități suplimentare de transport public, doar pentru elevi și numai în timpul orelor de vârf, precum și de a pregăti o adresare către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică și către Comisia municipală extraordinară de sănătate publică în scopul precizării și modificării orelor de lucru ale instituțiilor de educație timpurie.

Last updated: septembrie 1, 2020 at 13:52 pm

Lasă un Răspuns