08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

S-au dat sau nu în exploatare cei 1050 m a părții carosabile de pe str. Ștefan cel Mare?

//
Comentariu0

La cea de-a IV-a ședință extraordinară a Consiliului municipal Bălți, din 25 iulie 2019, consilierii au avut de examinat întrebarea „Cu privire la transmiterea Î.M. „Direcția reparații și construcții drumuri Bălți” a obiectului după reparația capitală”. Acest teren reprezintă partea de drum a str. Ștefan cel Mare (de la str. M. Viteazul până la podul de peste r. Răut).

Cum putea comisia să accepte această porțiune de drum pentru exploatare?” Explicațiile directorului Î.M. „DCCCU”, Larisa Bragari, în cadrul ședinței Consiliului municipal întru clarificarea conformității lucrărilor efectuate la proiect, lichidarea observațiilor grupului de lucru notate în procesul verbal din 5 noiembrie 2018. Cu privire la activitatea acestei comisii am informat cetățenii în data de 7 noiembrie 2018.

Obiectul nu a fost dat complet în exploatare. În proiectul de decizie cu privire la transmiterea ÎM „Direcţia reparaţii şi construcţii drumuri Bălţi” a obiectului după reparația capitală, este clar indicat:

„1. Se transmit ÎM „Direcţia reparaţii şi construcţii drumuri Bălţi”         cheltuielile de renovare a învelișului străzii Ștefan cel Mare și Sfînt (de la str. M. Viteazul până la podul de peste r. Răut) în municipiul Bălți, în valoare de 12 694 074,94 lei, cu majorarea ulterioară a valorii iniţiale a mijlocului fix”.

Cu 18 voturi „PRO” proiectul a fost primit.

Având în vedere discuțiile aprinse, învinuirile de neprofesionalism, ce      s-au declanșat în cadrul ședinței CMB și, ulterior, în rețelele de socializare, deja miercuri, 31 iulie, în cadrul unei întâlniri cu șefii ÎM, primarul N. Grigorișin i-a cerut Larisei Bragari să explice procedura comisiei de recepție finală și semnarea actului final de primire în exploatare.

Last updated: august 1, 2019 at 16:30 pm

Lasă un Răspuns