08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Reparația capitală a părții carosabile a str. Păcii (de la str. Pușkin până la str. 31 August) este finisată

//
Comentariu0

În data de 31 iulie 2019 edilul de Bălți a venit la fața locului pentru a verifica calitatea lucrărilor de reparații efectuate de Î.M. „DRCD” cu implicarea echipamentelor specializate ale S.A. „Drumuri Bălți”. Este posibil să se construiască rapid și în același timp calitativ? „Este posibil”, răspund lucrătorii. – Având tehnologii moderne, lucrători profesioniști și materiale de înaltă calitate”.

Conform lui Iurii Hmarnîi, administrator interimar al Î.M. „DRCD”, compania a încheiat două contracte cu S.A. „Drumuri Bălți”, în frunte cu Nicolai Teodorescu. Unul – pentru închirierea mașinilor specializate, celelalte tipuri de muncă sunt efectuate de angajații întreprinderii municipale, iar al doilea contract- pentru furnizarea de asfalt. „Anul acesta”, a subliniat primarul Nicolai Grigorișin, „compania a reușit să achiziționeze o mașină specializată pentru gudron, „ ceea ce am văzut la Kiev și Odessa, în Rusia ”(o mașină de turnare uniformă sub presiune de materiale organice încălzite pe bază de gudron în timpul construcției sau modalități de reparare) pentru 48 de mii de lei, ceea ce a permis, în final, să se îndepărteze de utilizarea vechilor tehnologii. Chiar avem nevoie de echipament specializat. Vom continua să acționăm în această direcție pentru a achiziționa și alte tipuri de mașini specializate”.

Reamintim, concursul pentru reparația capitală a părții carosabile a str. Păcii (de la str. Pușkin până la str. 31 August) a avut loc în 2017, cu termenul de realizare de doi ani. Pe 5 mai 2017, în urma unei licitații publice, primăria a semnat un contract cu Î.M.„DRCD” pentru lucrările de reparații. Valoarea totală a contractului cu TVA este de 3 milioane 752 mii 722 lei. Suprafața totală este de 1800 m2. Executarea contractului a fost prelungită de două ori: prima prelungire până la 31 decembrie 2019 cu termenul limită până la 30 iunie 2019, a doua prelungire a termenului – 31 iulie 2019.

Last updated: august 1, 2019 at 14:47 pm

Lasă un Răspuns