08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Comunități incluzive prin dialog și participare

//
Comentariu0

La data de 31.07.2019, în Primăria municipiului Bălți, a fost organizat primul eveniment public din cadrul proiectului ”Comunități incluzive prin dialog și participare”. Acest proiect este focusat pe problemele cu care se confruntă persoanele cu nevoi speciale din orașul nostru.  Am avut o mare deschidere din partea acestor persoane care au participat activ la discuțiile care s-au desfășurat, unde aceștia au avut posibilitatea să ne vorbească despre subiectele dureroase cu care se întâlnesc zilnic precum: barierele de accesibilitate care îi lasă în afara vieții publice, accesul la serviciile de educație, sănătate, angajarea în câmpul muncii, acces la transportul public, etc.

În cadrul evenimentului dna Veronica Munteanu, șefa Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei a vorbit despre eforturile pe care le întreprinde direcția pe care o conduce pentru a ajuta persoanele cu nevoi speciale să se integreze în societate. De asemenea,  s-a discutat ”Strategia de incluziune socială a persoanelor vulnerabile din municipiul Balți pe anii 2019-2021”, despre care au vorbit și alți reprezentanți de la Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei, Direcția Proprietatea Municipală și Relații Funciare.

Președinta Asociației pentru Drepturile Omului Lex XXI Diana Grosu, a apreciat pozitiv aprobarea de către Consiliul municipal Bălți a strategiei de incluziune socială a persoanelor vulnerabile din municipiul Bălți pe anii 2019-2021.

Proiectul ”Comunități incluzive prin dialog și participare” este posibil grație ajutorului oferit de poporul american prin intermediul Ambasadei SUA în Chișinău.

Last updated: august 2, 2019 at 11:10 am

Lasă un Răspuns