08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Peste 40 de solicitări zilnice. Oamenii cer repararea drumurilor

//
Comentariu0

„Mijloacele financiare suplimentare din fondul Agenției de Mediu sunt vitale pentru reabilitarea drumurulor (astuparea gropilor), executate în variantă albă și distruse de ploaie. Este necesară adresarea la Agenția de Mediu privind solicitarea mijloacelor financiare, în situația excepțională creată. Au fost prevăzute 500 de milioane de lei în fondul agenției, însă nimeni încă nu a propus proiecte”, a declarat administratorul ÎM „DRCD Bălți” Iurie Hmarnîi, în ședința din 07.07.2021, prezidată de primarul interimar Ghenadie Șmulschii. Inițiativa a fost susținută de primarul interimar, iar Iu. Hmarnîi a primit indicația de a pregăti un demers, cu semnătura primarului, către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Tot în cadrul ședinței s-a mai discutat despre executarea sarcinii de astupare a gropilor drumului de la intersecția cu sens giratoriu la stația terminus de transport public, SA „Basarabia-Nord”. Iu. Hmarnîi a declarat că aceasta este o măsură temporară, fiind necesar de efectuat reparația drumului de la acestă intersecție și până la magazinul „Voshod”, deoarece noile troleibuze sunt mai scumpe decât costurile pentru reparația drumului. Propunerea a fost acceptată și de inginerul-șef al ÎM „Direcţia de Troleibuze din Bălţi” Victor Caliujnîi, care a indicat și adresele străzilor ce necesită lucrări de reparații.

Iurie Hmarnîi a remarcat că „astăzi se finisează lucrările de asfaltare de pe strada Iu. Gagarin, către Spitalul de Psihiatrie, după care echipele de muncitori vor trece pe str. V. Lupu și ulterior pe str. 31 August. După cercetarea întregului traseu al noilor troleibuze, va fi planificată repararea suprafeței drumului, prin plombarea gropilor formate. În același timp, continuă să parvină multiple adresări din partea bălțenilor, peste 40 pe zi. Astăzi s-au adresat încă 20. Oamenii cer reparația drumurilor. Însă, nu este posibil fizic a fi executate toate. Mă adresez locuitorilor de a fi înțelegători. Încercăm să soluționăm cererile, nu este simplu …”.

Totuși, Ghenadie Șmulschii i-a comunicat administratorului că este în așteptarea propunerilor constructive privind posibilitatea îndeplinirii adresărilor, parvenite de la locuitori.

Spre finalul ședinței, Iurie Hmarnîi a adus la cunoștință faptul că unele stații de parcare a transportului public, recent renovate, inclusiv și semnele rutiere din preajmă, au fost stropite cu vopsea roșie. Este vorba despre stația de pe strada Locomotivelor și cea de pe strada V. Lupu. Cum să îndepărtezi vopseaua? De ce au făcut-o? Administratorul întreprinderii s-a adresat locuitorilor Bălțiului, în deosebi tinerilor, de a nu mai comite astfel de acțiuni lipsite de moralitate și respect pentru munca depusă și mijloacele irosite în zadar.

Primarul interimar Ghenadie Șmulschii a concluzionat, în contextul dat, despre necesitatea strigentă de instalare a sistemelor video la stații de transport public, locuri de colectare a deșeurilor solide și în alte spații publice din municipiu.

 

Last updated: iulie 8, 2021 at 18:12 pm

Lasă un Răspuns