08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Organizațiile necomerciale vin în ajutorul refugiaților din Ucraina

//
Comentariu0

La data de 1 aprilie 2022, grație colaborării organizațiilor necomerciale cu organizația americană „The Friends of Moldova” (Prietenii Moldovei), președinte  Bartosz Gawarecki, în municipiu a fost deschis un centru pentru oferirea ajutorului umanitar refugiaților din Ucraina, care s-au cazat în sectorul privat de locuințe, în centrele de plasament temporar din municipiu și în localitățile din nordul țării.

Potrivit lui Bartosz Gawarecki, aceasta nu e prima acțiune organizată în Republica Moldova de organizația americană „The Friends of Moldova”.

Centrul pentru oferirea ajutorului umanitar refugiaților din Ucraina își desfășoară activitatea în incinta AO „Здоровый город” (Oraș sănătos), str. Mihai Viteazul, 44 (etajul 2). Administratorul asociației obștești, Budulai Mișkoi, a menționat că, această acțiune, de ajutorare a refugiaților ucraineni, este foarte bine-venită.

Indiferent de situația în care te-ai afla, important e să nu pleci capul, să-ți ajuți aproapele și să dai dovadă de spirit civic. Într-o astfel de situație e Olga, locuitoare a orașului Odessa, care o hotărât să devină voluntar ai AO „Speranța Terrei” și, alături de alți membri ai echipei, s-a implicat în activitățile de recepționare și eliberare a produselor alimentare, produselor de igienă pentru refugiați.

Centrul funcționează de luni până vineri, în intervalul orelor 10:00 – 15:00. Beneficiarii acestui centru sunt  refugiații din Ucraina, care s-au cazat în sectorul privat de locuințe, în centrele de plasament temporar din municipiu și în localitățile din nordul țării.

Last updated: aprilie 5, 2022 at 10:47 am

Lasă un Răspuns