08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Primăria municipiului Bălți organizează diverse activități culturale pentru copiii refugiaților din Ucraina

//
Comentariu0

La inițiativa Primarului municipiului Bălți Nicolai Grigorișin, începând cu 1 martie 2022, instituțiile culturale din municipiu și-au deschis larg ușile pentru copiii refugiaților din Ucraina.

Zilnic, copii de diferite vârste și părinții lor pot participa la orice gen de activități culturale, atât la ateliere de artă aplicativă contemporană și handmade, în Palatul Municipal de Cultură, cercul ART-DECOR, cât și la lecții de modelare cu lut și croșetare, în Clubul „Meșter popular”, precum și la jocuri interactive, în Palatul Municipal de Cultură și la Biblioteca Municipală „Eugeniu Coșeriu”.

În Centrul Cultural Tranfrontalier Multietnic (din filiala bibliotecii), micii locuitori și oaspeții municipiului au posibilitatea să se joace în jocuri de masă, să citească cărți în diferite limbi și să vizioneze filme în desen animat, să navigheze gratuit în rețeaua Internet pentru extinderea orinzontului cultural-științific și să participe la lecții-online.

Cercurile și studiourile caselor de cultură sunt gata să primească participanți. Peste de 20 de tineri frecventează cercurile și studiourile de dansuri, de canto și secțiile de sport.

Muzeul de Istorie și Etnografie și Pinacoteca „Antioh Cantemir”, de rând cu celelalte instituții de cultură, întâmpină cu bucurie toți doritorii de a vizita expozițiile amenajate în spațiile lor.

Informațiile, despre activitățile planificate în municipiu, sunt plasate pe pagina-web a Primăriei municipiului Bălți și în centrele de plasament temporar a refugiaților.

Last updated: aprilie 1, 2022 at 8:16 am

Lasă un Răspuns