08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

În municipiu a fost lansat încă un centru de ajutorare a refugiaților din Ucraina

//
Comentariu0

În ziua de luni, 4 aprilie, și-a început activitatea încă un centru de ajutorare a refugiaților din Ucraina, cazați atât în sectorul privat de locuințe, în centrele de plasament temporar din Bălți, cât și în localitățile din nordul Moldovei.

Centrul respectiv își desfășoară activitatea în incinta AO „Speranța Terrei” (str. Decebal, 101). În baza pașaportului ucrainean, refugiații pot beneficia de ajutor umanitar, sub formă de produse alimentare de primă necesitate, produse de igienă personală, produse pentru alimentația și îngrijirea copiilor.

30 de familii refugiate din Ucraina, cazate în orașul Fălești, au beneficiat de suportul acestui centru. Primarul orașului Fălești Alexandru Severin, care a venit personal la centru, urmează să redistribuie ajutorul umanitar conform necesităților refugiaților.

La evenimentul de lansare a centrului, a fost prezentă și președința AO „Timpul Speranței” Carina Mardumean, care a subliniat nivelul înalt de pregătire a centrului în eliberarea ajutorului umanitar refugiaților și a menționat că, va transmite AO „Speranța Terrei” două calculatoare pentru eficientizarea și gestionarea efectivă a procesului de eliberare a ajutorului umanitar.

Președinta AO „Speranța Terrei” Feodora Rodiucova a menționat că, vicepreședintele organizației Asma Henry va tranfera din SUA resurse financiare pentru a asigura organizarea ajutorului umanitar suplimentar pentru refugiații ucraineni.

Organizațiile necomerciale locale și internaționale vor susține în continuare refugiații din Ucraina.

Last updated: aprilie 5, 2022 at 17:38 pm

Lasă un Răspuns