08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

O atenție specială în ajunul sărbătorii profesionale a lucrătorilor din învățământ

//
Comentariu0

Tradițional, administrația municipiului, Direcția învățămînt, tineret și sport, în ajunul sărbătorii, onorează veteranii muncii în domeniul educației. Anul 2021 nu a fost o excepție. Doi profesioniști: un antrenor și un profesor, foști directori de școli (școala sportivă nr. 1 și LT „M.V. Lomonosov”), Vasilii Scoric și Polina Raspitina, au fost onorați pentru succes în muncă și demna educație a tinerei generații. Cu acest prilej, le-au fost înmânate diplome, cadouri comemorative și flori.

Mai puțin este cunoscut că dl Vasilii Scoric, trei ani, a combinat munca de antrenor cu funcția de director al Școlii sportive specializate nr. 1. Antrenorul emerit al Republicii Moldova, actualmente antrenor al secției de baschet, dl Vasilii Scoric, și-a îndemnat colegii – antrenori prin următoarele: „Vreau să mulțumesc antrenorilor cu care este legată în mare parte viața mea creativă și sportivă. Mă bucur foarte mult că istoria nu este uitată. Sunt mulțumit. Dar și voi cândva, după trecerea anumitei limite de vârstă, vă veți simți la fel, dacă veți avea ce aminti. Sunt sigur că munciți cu ardoare, ceea ce înseamnă că doriți să obțineți rezultate și chiar le obțineți. Este simplu: cel care își dorește, mereu ceva găsește. Niciodată nu renunțați și nu vă opriți”.

Ulterior, au mai fost premiați, pentru rezultate excelente în sport, antrenorul de baschet Oleg Cheptene și antrenorul de handbal Svetlana Tucina.

Pe Polina Raspitina am găsit-o la biroul ei din Centrul Evreiesc de binefacere „Hasad Iaakov”, pe care îl conduce de mulți ani. „Este imposibil să părăsești școala sau să te desparți de ea”, a menționat Polina Raspitina. „În fiecare seară visez – școala, elevii, colegii, lecțiile … Nu pierd legătura cu școala. Și discipolii nu mă uită. Când îi întâlnesc pe străzile orașului nostru, îi văd în continuare ca pe acei școlari și școlărițe în uniformă, deși, unii din ei, au devenit în timp deja părinți, bunici”, a declarat cu un surâs fostul director al LT „M.V. Lomonosov”, care are un vast bagaj, de peste 50 de ani, de experiență.

Când învățătorii vin să-și felicite cel mai drag director, profesor, coleg și se întrevede o înțelegere reciprocă, o sinceritate, atunci toate îndoielile despre falsitate dispar. Într-adevăr țin unul la altul și se apreciază foarte mult. Profesorul și elevul. Cei care și-au legat viața de una dintre cele mai dificile și importante îndeletniciri – profesia de învâțător!

Felicitându-Vă cu ocazia sărbătorii profesionale, spunem din nou și din nou cuvinte de o profundă recunoștință pentru munca depusă, pentru chemarea inimii și sufletului, pentru puterea spirituală enormă pe care o dedicați pentru a descoperi „grăunciorul de aur” din talentul fiecărui elev.

Last updated: octombrie 6, 2021 at 16:19 pm

Lasă un Răspuns