08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Locul II la Concursul Naţional de Teatru Social – 2016 aparţine bălţenilor

//
Comentariu0

Echipa de voluntari a Centrelor Municipale pentru Minori și Tineret ”Prietenie” și ”Contemporanul” ”Gașca de la Nord”, coordonată de Irina Ureche și Olga Roșca, au muncit timp de cinci luni la piesa de Teatru Social ”Discriminare în bază de gen”, în cadrul concursului de Teatru Social ediția a VII-a 2016, organizat de către Y-peer Moldova, Ministerul Tineretului și Sportului și Fondul pentru populație.

Timp de două luni, tinerii din ”Gașca de la Nord” au prezentat piesa în instituțiile de învățămînt din  mun. Bălți. Au îndeplinit toate criteriile propuse de organizatori.

În luna octombrie, tinerii actori au fost selectați în etapa finală a concursului din 35 de echipe din diferite raioane ale Republicii Moldova.

Etapa finală a avut loc în luna noiembrie în orașul Ialoveni, Capitala Tineretului 2016, unde au evoluat 14 echipe din diverse regiuni ale țării.

Echipa ”Gașca de la Nord”, coordonați de către lucrătorii de tineret, au fost nominalizați pentru cea mai actuală abordare a problemei de teatru social:Discriminare în bază de gen și premiați cu locul II la nivel național a Concursului de Teatru Social 2016.

Felicitări echipei și coordonatorilor, pentru activism, implicare, participare și interes față de problemele care se întîlnesc în societate.

Premiul acordat echipei pentru deținerea locului II de Ministerul Tineretului și Sportului, prin aprobarea întregii echipe este oferit unui băiat care are nevoie de o intervenție chirurgicală peste hotare pentru a supravețui.

 

Last updated: decembrie 1, 2016 at 11:35 am

Lasă un Răspuns