08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Cu prilejul Zilei Mondiale de Combatere a SIDA

//
Comentariu0

Recent s-au finisat lucrările mesei rotunde, consacrate Zilei Mondiale de Combatere a SIDA – 1 decembrie. Întrunirea a fost organizată de către AO „Tinerii pentru dreprul la viaţă” (conducător Ala Iaţco). În incinta Primăriei mun. Bălţi s-au adunat specialiştii  Centrului de Sănătate Publică, Companiei Naţionale de Asigurări în Meicină, medici, asistenţi sociali, toţi cei, a căror activitate este strîns legată de problema diminuării infectării cu HIV/SIDA.

La moment, s-a creat situaţia că, în esenţă, cheltuielile pentru tratament, repartizarea gratis a seringelor, lucrul cabinetului de testare anonimă, colectarea analizelor, care se efectuează gratis, sunt suportate de fondurile internaţionale, însă situaţia de genul respectiv nu va fi întotdeauna. „Diminuarea riscurilor- funcţionează. Asiguraţi finanţarea” – acesta este sloganul campaniei, promovate de Reţeaua euroasiatică de diminuare a riscurilor în comun cu asociaţiile obşteşti. Despre acest fapt a relatat dna Ala Iaţco, în cadrul audierilor publice ale proiectului de buget.

Conform ultimelor date în municipiul Bălţi a fost înregistrată o scădere (de 5 ori) simţitoare de infectare cu HIV/SIDA. Efecturea lucrărilor de profilaxie, informarea populaţiei, organizarea corectă a activităţii organizaţiilor obşteşti ne vor permite să spunem despre diminuarea nivelului de infectare în grupele de risc.

Last updated: noiembrie 30, 2016 at 18:14 pm

Lasă un Răspuns