08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Lansarea proiectului de revitalizare urbană prin activitatea educațională comunitară dedicată Zilei Familiei

//
Comentariu0

În data de 15 mai 2019, în curtea Gimnaziului ,,A.I.Cuza” a avut loc lansarea proiectului de revitalizare urbană ,,Interacțiunea comunitară – o nouă dimensiune a educației timpurii în zona de revitalizare urbană din municipiul Bălți”. Implementarea proiectului reprezintă continuitatea procesului de revitalizare urbană, care a început în anul 2018 prin realizarea proiectului pilot ,,Crearea unui spațiu de interacțiune urbană în Gimnaziul ,,A.I.Cuza” din mun. Bălți” și elaborarea Programului de Revitalizare Urbană (PRU) al municipiului, urmare a unui parteneriat comun între administrația publică locală și locuitorii zonei aferente Gimnaziului ,,A.I.Cuza”.

În cadrul evenimentului de lansare a fost organizată o activitate educațională comunitară în contextul Zilei Familiei cu tematica ,,Aceasta este familia mea”. La activitate au participat circa 150 persoane, dintre care copiii instituțiilor preșcolare nr. 4 ,,Grigore Vieru” și nr. 20 ,,Zâmbetul”, elevii Gimnaziului ,,A.I.Cuza”, pedagogi, membrii Grupului Local de Inițiativă al zonei, locuitorii zonei de revitalizare, fiind asigurată o incluziune socială între instituțiile publice și comunitatea locală pentru consolidarea identității locale.

La începutul activității, cu un mesaj de salut au venit reprezentanții Solidarity Fund PL, care au menționat despre importanța revitalizării urbane pentru dezvoltarea locală, în special prin implicarea locuitorilor și asigurarea parteneriatelor eficiente între administrația publică locală și societatea civilă.

Ulterior, elevii Gimnaziului ,,A.I.Cuza” și copii instituțiilor de educație timpurie însoțiți de pedagogi au prezentat un program literar-artistic dedicat promovăriii valorilor familiale. Specificul evenimentului a constat în evoluția copiilor împreună cu membrii familiilor sale.

Evenimentul a culminat cu un flashmob care a reunit majoritatea participanților activității educaționale comunitare.

Activitatea desfășurată în contextul Zilei Familiei este prima din cele 7 (șapte) activități educaționale comunitare care vor fi organizate în perioada de implementare a proiectului mai – noiembrie 2019.

Proiectul ,,Interacțiunea comunitară – o nouă dimensiune a educației timpurii în zona de revitalizare urbană din municipiul Bălți” este cofinanțat de către programul polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone, în cadrul Programului ,,Fondul de Granturi Mici”, implementat de Reprezentanța Fundației ,,Fundacja Solidarności Międzynarodowej” în Republica Moldova.

Această informație este publicată în contextul promovării abordării Revitalizare Urbană în Republica Moldova cu suportul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone.

Last updated: mai 18, 2019 at 18:11 pm

Lasă un Răspuns