08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Planul de Dezvoltare Economică Locală ”Primarii pentru creștere economică”

//
Comentariu0

La 26 octombrie 2016 în timpul unei conferințe de nivel înalt în Erevan, a fost lansată o nouă inițiativă a Uniunii Europene „Primarii pentru Creștere Economică”, care vizează autoritățile publice locale ale țărilor parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina .

În luna octombrie anul 2017, primăria mun. Bălți a aderat la Inițiativa ,,Primarii pentru Creștere Economică”, devenit astfel Membru Junior al Clubului ,,Primarii pentru Creștere Economică’’.

Scopul general al Inițiativei ,,Primarii pentru Creștere Economică” constă în susţinirea primarilor şi comunităţilor locale să devină facilitatori activi ai creşterii economice şi creării locurilor de muncă.

Cu aderarea, mun. Bălți și-a asumat obligațiunea să elaboreze și să implementeze Planul Economic de Devoltare Locală în conformitate cu principiile și conceptul inițiativei ,,Primarii pentru Creștere Economică”. Prin aceasta, municipalitatea va asigura o dezvoltare echilibrată și armonioasă a localității prin crearea și susținerea unui mediu de afaceri competitiv și diversificat în scopul asigurării unei dezvoltări economice sustenabile.

Planul de Dezvoltare Economică Locală ”Primarii pentru creștere economică” a luat în calcul strategiile şi programele în derulare, pentru asigurarea continuităţii şi evitarea suprapunerilor de obiective, acţiuni şi costuri.  

        Planul a fost elaborat în parteneriat cu sectorul privat și societatea civilă în baza standardelor Inițiativei ”Primarii pentru creștere economică”. Finanțarea Planului de Dezvoltare Economică Locală se va efectua cu implicarea surselor publice și private.

În rezultat, în cadrul celebrării Zilei Europei în Regiunea Nord la 16 mai 2019 la Bălţi, a fost înmînat primăriei municipiului Bălţi Certificatul, care confirmă aprobarea Planului Economic de Dezvoltare Locală în cadrul inițiativei ”Primari pentru Creștere Economică” (M4EG) de către experţii Băncii Mondiale, pentru impementarea şi  continuitatea următoarelor etape.

Last updated: mai 21, 2019 at 11:22 am

Lasă un Răspuns