08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

La Bălți a fost deschis încă un cabinet de vaccinare. 58 de bălțeni au fost vaccinați la locul de muncă

//
Comentariu0

În ziua de 22 iulie, a avut loc ședința grupului de lucru pentru elaborarea planului de răspuns și control pentru infecția COVID-19. Viceprimarii și specialiștii în medicină au accentuat despre necesitatea de a organiza și desfășura un maraton de vaccinare în municipiul Bălți. Potrivit Centrului de sănătate publică, începând cu 22 iulie, doar 13% din populația adultă a orașului a fost vaccinată împotriva COVID-19, iar disponibilitatea vaccinurilor AstraZeneca, Sinovac și Pfizer face posibilă continuarea intensă a procesului de vaccinare a bălțenilor.

În timpul ședinței grupului de lucru, a fost propusă deschiderea a unui nou cabinet de vaccinare la doar câțiva pași de locurile de muncă, pentru agenții economici din piața centrală și pentru vizitatorii pieței, care nu au reușit să se vaccineze și să primească un certificat de vaccinare. În cadrul ședinței, a fost propusă din nou reluarea activității grupurilor mobile, ce vor putea asigura controlul asupra implementării măsurilor anti-epidemice, încălcate din ce în ce mai mult de vizitatorii magazinelor, de angajații unităților comerciale și, în special, de pasagerii transportului public. Membrii grupului de lucru au îndemnat șefii întreprinderilor, instituțiilor, organizațiilor să găsească oportunități pentru a încuraja angajații a se vaccina, fără a impune asupra procesului de vaccinare.

Vaccinarea nu este doar gratuită, ci și voluntară. Convingerea și încurajarea oamenilor sunt acele măsuri de influență care vor ajuta să depășim pragul de vaccinare de 70%, necesar pentru a elimina restricțiile epidemice.

Extras din hotărârea Comisiei municipale extraordinare de sănătate publică Bălți nr. 31 din 23.07.2021:

„4. Toate punctele de vaccinare din mun. Bălţi vor activa în regim 7/7 zile, conform programului de activitate a instituţiilor medico-sanitare publice şi private, inclusiv, cu asigurarea deplasării la domiciliu a echipelor mobile de vaccinare, la solicitarea persoanelor cu dizabilităţi, persoanelor imobilizate la pat, alte persoane cu dificultăţi locomotorii.

  1. Secţia sănătate a Primăriei mun. Bălţi, dna F. Rodiucova, de comun cu instituţiile medico-sanitare municipale, va asigura organizarea periodică a maratoanelor de vaccinare pe teritoriul Pieţei Centrale din mun. Bălţi, conform disponibilităţii loturilor de vaccinuri livrate de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.
  2. Este obligatorie purtarea măştilor de protecţie în toate spaţiile publice închise, în transportul public şi la staţiile de aşteptare, inclusiv în spaţiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanţei fizice, Masca trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul.”

Întru execuția deciziei Comisiei municipale extraordinare de sănătate publică, pe 25 iulie a fost deschis un cabinet de vaccinare în Piața centrală, într-un cabinet medical echipat.

În prima zi s-au vaccinat 58 de persoane. Personalul medical al Centrului de Vaccinare Nord al Spitalului Clinic Bălți a asigurat procesul de vaccinare, pregătind 240 de doze de vaccinuri Pfizer și 100 de doze de AstraZeneca.

Centrul de vaccinare din Piața centrală va continua să funcționeze doar duminica, de la 9:00 până la 13:00. Cei care doresc să se vaccineze, o pot face, fără a părăsi locul de muncă. Și cumpărătorii, la fel, se pot vaccina în cabinetul medical din piață.

Last updated: iulie 27, 2021 at 17:24 pm

Lasă un Răspuns