08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Opera lui Vladimir Vîsoțki este vie. Depunere de flori la piațeta ce-i poartă numele

//
Comentariu0

În data de 25 iulie 1980 a plecat în eternitate marele bard – Vladimir Vîsoțki. Viața acestei persoane talentate s-a încheiat mult prea devreme – avea să mai cânte, să mai scrie, să mai joace roluri inedite … Nu a reușit să ne spună atât de multe, dar în sufletele oamenilor a rămas un artist care a unit milioane de inimi. În memoria maestrului, mai mulți bălțeni au venit să depună flori la construcția arhitecturală dedicată acestuia, printre care consilieri municipali și cei, pentru care opera lui Vladimir Vîsoțki ocupă un loc aparte în suflet.

Opera lui Vladimir Vîsoțki este vie. Iată de ce, și astăzi sunt ascultate cântecele marelui bard și sunt citite operele acestuia.

Vladimir Vîsoțki a fost un om sincer și a atins inima multora dintre noi cu creația sa.

Eroul operelor lui Vladimir Vîsoțki este luptătorul care încearcă să depășească nedreptatea lumii înconjurătoare, provocând circumstanțele, crezând în adevărul suprem, dragoste, prietenie, curaj și profesionalism. El urăște minciuna și trădarea …

Vladimir Vîsoțki va rămâne pentru totdeauna un artist înzestrat cu talent deosebit care continuativ va oferi oamenilor lumina și arta sa. Talentul, măiestria și unicitatea sa, reflectate în mai mult de șase sute de piese și două sute de poezii, merită respect și admirație.

Pentru fiecare din noi Vladimir Vîsoţki e ceva personal. Pentru autorul compoziţiei sculpturale Moisei Miligrom, Vladimir Vîsoţki e o personalitate care ignora falsul. Sensul centrului compoziţiei e scena pustie, unde fiecare cântăreţ poate deveni mai aproape de talentul marelui actor şi interpret.

E de menţionat faptul că, la 2 iulie 2013 în Parcul Central din Bălți s-a desfăşurat ceremonia solemnă de stabilire a pietrei pentru edificarea monumentului cântărețului şi compozitorului Vladimir Visoțki. La ceremonie au participat: conducerea primăriei, parlamentarii, membrii delegației Consiliului Federației al Adunării Federale a Rusiei, admiratorii creaţiei lui Vladimir Vîsoțki, arhitecţi, intelectuali ai municipiului, fiul poetului Nikita Vîsoțki și omul de afaceri Renato Usatîi, datorită căruia a fost posibilă implementarea acestui proiect.

Fotografie din arhiva anului 2013

Last updated: iulie 26, 2021 at 17:49 pm

Lasă un Răspuns