08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

În municipiul Bălți a început implementarea proiectului „Teren incluziv pentru copii”

//
Comentariu0

Jumătate de an în urmă, la 27 octombrie 2020, în cadrul celei de-a XII-a ședințe extraordinare a Consiliului municipal Bălți, consilierul municipal Cristina Craevscaia – Derenova a informat despre un nou proiect social, care urma a fi implementat pentru prima oară în Moldova, constând în instalarea, în municipiul Bălți, a unui teren de joacă incluziv. Finanțarea a fost câștigată pentru Bălți în cadrul programului național, în care dumneaei a participat în calitate de consilier municipal la primul mandat, implementat de Centrul CONTACT în parteneriat cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), finanțat de Suedia.

Astăzi, după jumătate de an, consiliera a împărtășit despre mersul proiectului și despre problemele întâlnite în implementarea acestuia.

Cristina Craevscaia – Derenova: „Acest proiect este răspunsul multor solicitări din partea bălțenilor, al discuțiilor îndelungate cu asociații apărătoare ale drepturilor persoanelor cu dizabilități. Conform statisticilor, din cei peste 127 000 de rezidenți bălțeni, 6 800 (5,67%) persoane, dintre care 400 copii, suferă de diferite dizabilități. În timpul pregătirii proiectului, primăria s-a dovedit a fi deschisă întru implementarea programelor de protecție socială. La aprobarea bugetului pentru anul 2021, consilierii au aprobat alocarea a 230 000 lei pentru implementarea proiectului dat (amenajarea unui teren incluziv pentru persoane cu nevoi speciale) și alocarea unui teren de 500 m.p. în acest scop. Terenul ales este chiar în centrul orașului, așa-numitul scuar Русский чай”, o zonă verde care urmează a fi amenajată.

Învelișul terenului menționat va fi efectuat din material elastic ecologic corespunzător cerințelor de securitate, și cu elemente de artă topiară, naturale și artificiale. Invit agenții economici și bălțenii cu suflet deschis să se alăture proiectului, în beneficiul copiilor cu nevoi speciale.

Last updated: aprilie 26, 2021 at 17:38 pm

Lasă un Răspuns