08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Hramul Sf. Nicolae – Ziua oraşului Bălţi!

//
Comentariu0

Duminică, 22 mai 2016, de sărbătoarea mutării moaștelor sfântului ierarh Nicolae, Preasfințitul Marchel a oficiat sfânta Liturghie în piața din fața catedralei episcopale. Alături de Preasfinția Sa a coliturghisit Înalt Preasfințitul Agapit, mitropolit de Moghiliov și Șarogorod și de un mare sobor de preoți. Răspunsurile la strană au fost date de corul eparhial, condus de protoiereul Alexandru Paiul. Alături de enoriași s-a aflat și primarul municipiului, Renato Usatîi, alături de mai mulți reprezentanți ai administrației publice locale. La final Ierarhul a felicitat locuitorii municipiului cu ocazia hramului și a oferit un frumos engolpion arhiereului coliturghisitor.

După aceasta a avut loc ceremonia de transmitere a tehnicii specializate auto: cadoul Primarului Renato Usatîi – maşină de maturat marca Volvo FL 250 şi celui al Instituţiei bugetare de stat a or.Moscova „Autostrada” – două maşini combinate – auto marca ĂD-405 KAMAZ, ale căror chei au fost înmînate Primarului de către înlocţiitorul şefului Departamentului relaţiilor internaţionale şi economice externe a or.Moscova, dl Igor Tcaci.

Programul a continuat cu depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt. Delegaţii din Moscova, Sankt-Petersburg, Nijnii-Novgorod, ambasadorii Federaţiei Ruse, Franţei, Azerbaigian, consuli din România şi Ucraina, parteneri din Bulgaria, Polonia, Estonia, Ucraina, Letonia şi oaspeţi din Republică au salutat bălţenii.

Conform tradiţiei în această zi de sărbătoare a avut loc marsul colectivelor din Bălţi. Fantezia organizatorilor a fost uimitoare. În program – expoziţia bucătăriei naţionale, prezentarea de modă, expoziţia meşterilor populari, expoziţia – tîrg a olarilor. Acestea sînt doar cîteva fragmente din cadrul sărbătorii.

Seara – programul de divertisment „La mulţi ani, Bălţi!”. Sărbătoarea s- a încheiat cu focuri de artificii care au împînzit cerul deasupra oraşului.

Last updated: iulie 5, 2016 at 15:34 pm

Lasă un Răspuns