08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

CONSTRUCTORII DIN BĂLȚI AR PUTEA MUNCI LEGAL ÎN SANKT-PETERSBURG

//
Comentariu0

Muncitorii calificați în domeniul construcțiilor din municipiul Bălți ar putea să lucreze pe șantierele din raionul Pușkin, district a orașului Sankt-Petersburg din Federația Rusă. Cu această propunere au venit atât primarul municiupiului Bălți, Renato Usatîi, cât și membrii unei delegații a acestui raion. Cele două părți au discutat în cadrul unei întrevederi care s-a desfășurat la primăria orașului.

Renato Usatîi a precizat că municipalitatea este gata pentru a crea o comisie specială, pentru selectarea forței de muncă calificate. Deși, în Federația Rusă muncesc o bună parte a cetățenilor Republicii Moldova, Usatîi a specificat ca munca lor trebuie să fie protejată prin lege.

La rândul său, Ghenadii Dmitriev, vicepreședintele raionului Pușkin a menționat că va lua în calcul această propunere. El a mai adăugat că regiunea, pe care o reprezintă, cunoaște în prezent o creștere nemaipomenită în domeniu imobiliar. Potrivit lui, acest sector a orașului de pe râul Neva este unul dintre cele mai prestigioase.

Delegația din raionul Pușkin se află într-o vizită în Bălți, cu ocazia „Zilei Orașului”. În raionul Pușkin din Sank- Petersburg locuiesc peste 200 de mii de locuitori. În luna octombrie a anului trecut primăriile orașelor Bălți și Pușkin au semnat un Acord de colaborare comercial-economic, ştiinţifico-tehnic şi cultural.

sursa: BTV.md
Last updated: decembrie 22, 2016 at 3:39 am