08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Garoafa roșie oglindită în cartuș ca o reflecție sângeroasă a războiului. Evenimentul „Drumurile memoriei” în municipiul Bălți

//
Comentariu0

Miercuri, 12 august 2020, în municipiul Bălți, a avut loc evenimentul comemorativ „Drumurile memoriei”, organizat de Centrul militar teritorial Bălți în cooperare cu Brigada de infanterie motorizată „Moldova” și administrația publică locală. Evenimentul „Drumurile memoriei” reprezintă o parte importantă din Planul național de acțiuni consacrate celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei și comemorării eroilor căzuți în luptele pentru independența Patriei, aprobate prin hotărârea Guvernului nr. 69 din 5 februarie 2020.

Miercuri, de la mormintele și memorialele soldaților căzuți, aflate în municipiul Bălți, a fost prelevat și așezat pământul în cartușe speciale personalizate. Ceremonia solemnă a avut loc în cinci locuri:

  1. Memorialul frățesc al ostașilor sovietici căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, str. Decebal, 13;
  2. Mormântul ostașilor unguri căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial str. Decebal, 89;
  3. Monumentul „Eoilor lucrători ai căii ferate căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial”, Depoul de locomotive din mun. Bălți;

4.Monumentul la mormântul comun al ostașilor feroviari căzuți în 1944, str. Feroviarilor, 18A;

  1. Monumentul la mormântul ostașilor căzuți îm 1944, str. Alexandr Pușkin (parcul „Andrieș”).

În aceeași zi, militarii au pornit într-o deplasare prin așezările din nordul țării, la mormintele și memorialele soldaților căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial.

La sfârșitul evenimentului „Drumurile memoriei”, toate cartușele vor fi trimise la Muzeul Ministerului Apărarii (Chișinău) pentru a crea o expoziție dedicată aniversării eliberării Republicii Moldova de la invadatorii fasciști. La evenimentul comemorativ a participat: președintele Consiliului Veteranilor municipiului Bălți, Alexandr Gorb, secretarul Consiliului mun. Bălți, Irina Serdiuc, specialistul Centrului militar teritorial Bălți, Serghei Babii.

Last updated: august 13, 2020 at 17:31 pm

Lasă un Răspuns