08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Renato Usatîi: Suntem gata să semnăm un contract cu un grup de companii din Germania pentru modernizarea infrastructurii transportului din mun. Bălți

//
Comentariu0

Primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, a anunțat că în municipiu va fi modernizată infrastructura transportului în cadrul ședinței unui grup de lucru cu reprezentanții companiilor de transport care efectuează transportarea de călători pe rutele suburbane.

Ideea este că unii transportatori sunt nemulțumiți de situația creată în ceea ce privește transportarea locuitorilor din suburbii și de incapacitatea de a staționa în centrul orașului. Nemulțumirea transportatorilor a fost cauzată de dispoziția primarului nr. 82 din 13.03.2020, care interzice circulația transportului internațional, interraional și suburban pe străzile municipiului, cu excepția str. Aerodromului de la podul peste r. Răut până la aeroport și str. Ștefan cel Mare de la intrarea în oraș din partea s. Răuțel până la str. Ștefan cel Mare, 189. Pentru a exclude împărțirea transportatorilor în „ai noștri” și „străini”, primarul a anunțat că, în cazul semnării unui contract de procurare a troleibuzelor „fără fir”, a fost aprobat din Suedia un grant în mărime de 1 milion de euro. Din acest milion, conform programului creat, este prevăzută și o sumă pentru modernizarea infrastructurii transportului din municipiu Bălți.

„Vreau să menționez că companiile câștigătoare, care sunt 5-6 companii germane cu experiență vastă în țările europene, vor pregăti un proiect în care totul va fi descris în mod clar: ce trebuie făcut cu transportul intern și extern, cât de mult sunt necesare taxiurile, locurile lor de parcare, unde și ce semafoare ar trebui instalate, modul lor de funcționare, câte microbuze ar trebui să fie pe traseu dimineața, după-amiaza și seara, numărul de autobuze mari și mici, etc. Nu am avut încă un astfel de proiect în țara noastră implementat ”. „Pentru mine este important ca oamenii să primească servicii de calitate”, a subliniat Renato Usatîi.

Last updated: august 12, 2020 at 13:51 pm

Lasă un Răspuns