08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Farmaciștii – eroi despre care nimeni nu vorbește

//
Comentariu0

În mijlocul pandemiei noului coronavirus COVID-19, care se răspândește rapid nu numai în Moldova, ci pe întreaga planetă, există o categorie de lucrători a căror muncă nu este atât de evidentă. 

Nu este vorba despre medicii care sunt în prima linie, la „linia de foc”, nu sunt polițiștii care mențin ordinea publică sau prestatorii de servicii comunale care efectuează dezinfectarea locurilor publice. Acești oameni sunt deja eroi, pentru că sunt persoanele care contactează în direct cu cei infectați. 

Astăzi vom vorbi despre farmaciști. 

Urmărind evoluția epidemiei de COVID-19, cei mai mulți experți tind să creadă că, mai devreme sau mai târziu, coronavirusul va infecta o mare parte a populației lumii. Primul lucru pe care îl fac oamenii bolnavi, precum și cei care tocmai au manifestat primele simptome, se adresează la farmacie. Și dacă, în principiu, medicii și personalul medical au echipamente speciale, farmacistul are la dispoziție maxim o mască și mănuși de cauciuc. 

În fiecare zi, farmaciștii deservesc în medie 200-250 de persoane într-un singur schimb! Niciun farmacist nu a refuzat să meargă la muncă, în ciuda riscului la care se expun ei înșiși și familiile lor. Aceasta demonstrează curajul și dăruirea cu care se raportează la munca lor. Astăzi, Moldova își exprimă recunoștința tuturor farmaciștilor și angajaților din toate farmaciile Republicii Moldova pentru devotamentul fără de răspuns față de profesie, pentru dăruirea și profesionalismul lor într-o situație atât de dificilă care s-a creat în toată lumea, inclusiv în Moldova. Până la urmă, ei, împreună cu medicii și tot personalul medical, ca niște soldați nobili, își apără neînfricat țara și pe toți cetățenii săi, ajutând zilnic mii de oameni, inclusiv bolnavii. 

Sursa prelucrată: „KP” 

Last updated: aprilie 6, 2020 at 16:03 pm

Lasă un Răspuns