08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Un gest de ajutor și solidaritate: Farmacia „Orient” a donat 600 de teste pentru diagnosticarea COVID-19

//
Comentariu0

Agenția Națională pentru Sănătate Publică acceptă ajutorul agenților economici din Moldova. 

Astăzi trecem prin momente grele. E greu pentru toată lumea și pentru toată țara. Dar acest lucru consolidează convingerea că numai fiind uniți putem opri epidemia care a afectat majoritatea țărilor, inclusiv Republica Moldova. 

Susținem colegii noștri farmaciști și alți lucrători din domeniul sănătății care luptă în prima linie în spitale, clinici și alte unități medicale. Cu toții suntem uniți în inimile noastre și sperăm că această situație pandemică se va termina în curând! În numele proprietarilor rețelei de farmacii din toată Moldova „FARMACIA ORIENT”, venim cu ajutor și contribuție. Donăm Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, șase sute de teste de producție germană pentru diagnosticul virusului COVID-19”, a menționat administrația farmaciei. 

Testele pentru COVID-19 sunt o necesitate stringentă pentru țara noastră mai mult decât oricând. Reprezentanții rețelei farmaceutice și-au exprimat speranța că în acest fel compania va putea ajuta la combaterea virusului COVID-19. Autoritățile moldovenești au estimat dezvoltarea infecției. Un purtător de COVID-19 poate infecta 2,6 persoane. Astfel, în luna mai, conform prognozelor, în Moldova pot exista peste 30 de mii infectați cu coronavirus. În această situație, diagnosticarea la timp, tratamentul, precum și autoizolarea vor putea să restricționeze rata de creștere a numărului de infectați cu COVID-19. 

Sursa: „Komsomolskaya Pravda” 

P.S. Pe 6 aprilie, în Moldova, au fost confirmate 864 de cazuri de infecție cu coronavirus, 37 – recuperări, 188 – cazuri suspecte și 17 – decese. În municipiul Bălți s-au confirmat – 9 cazuri, 1 deces și sub supravegherea medicilor 1690 de pacienți. 

Last updated: aprilie 6, 2020 at 16:10 pm

Lasă un Răspuns