08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Excelența Sa Dna Signe Burgstaller, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Suediei în Republica Moldova, în prima vizită oficială la Bălți

//
Comentariu0

Excelența Sa dna Signe Burgstaller, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Suediei în Republica Moldova, aflată în prima vizită de documentarea în mun. Bălți  a avut o întrevedere, vineri, 20 ianuarie 2017 cu primarul interimar al municipiului dl Igor Șeremet, în  sala de protocol a primăriei mun. Bălți.  Excelența Sa Dna Signe Burgstaller a fost acompaniată de dna Anja Jahn Gunther, secretar II și dna Natalia Sicora, asistenta Ambasadorului originară din Bălți. Din partea mun. Bălți, la întrevedere, au luat parte: dl Ivan Galagan, director general al S.A.„Cet-Nord”, dna Renata Grădinaru, consilier municipal și Pelagheia Balțat, primar al s. Elizaveta (mun. Bălți).

În cadrul întrevederii, a fost efectuat un schimb de mesaje de gratitudine, urmat de prezentarea priorităților actuale și de durată ale administrației publice locale Bălți, precum și a unor aspecte de cooperare din partea Guvernului Regatului Suediei. În acest context, Excelența Sa Dna Signe Burgstaller  a relatat: „Noi dispunem de un program extins bilateral de asistență în Republica Moldova, care, de asemenea, include aspecte regionale, care oferă asistență pentru dezvoltarea regională prin diferite modalități, inclusiv prin proiectul implementat de către GIZ. O altă dimensiune a asistenței Suedeze cuprinde și eficiența energetică, protecția mediului, priorități finanțate de către Guvernul Suediei prin Fondul E5P, în cadrul căreia Suedia este cel mai mare donator bilateral. În acest context, primul proiect  amplu al Fondului E5P în sfera eficienței energetice va fi implementat la Bălți în sistemul de aprovizionare cu agent termic prin intermediul Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare”.

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Suediei în Republica Moldova a notat și despre realizarea programelor culturale, în mun. Bălți, care au avut loc anii recenți, cît și intenția de a organiza, în viitor, evenimente culturale, pentru care a solicitat suportul logistic în oferirea locației pentru desfășurarea Festivalul filmului suedez, deja, în anul 2017.

La rîndul său, primarul interimar al mun. Bălți  dl Igor Șeremet a asigurat oficialul diplomat de suportul și deschiderea primăriei, menționând: „Excelență, aveți toate garanțiile din partea noastră, nu numai pentru suportul în organizarea activităților culturale. Administrația publică locală Bălți, este deschisă la dialog în orice domeniu, în scopul asigurării dezvoltării durabile a municipalității”.

La finele întîlnirii, dna Renata Gradinaru, consilier municipal a ținut să-i mulțumească personal Excelenței Sale Dnei Signe Burgstaller, pentru implicarea activă în susținerea și promovarea femeilor, cât și consolidarea potențialului de lider al femeilor prin diverse instruiri finanțate de către Guvernul Suediei. La fel, Excelența Sa a lăsat un mesaj în Cartea Oaspeților de Onoare a mun. Bălți, privind primirea caldă a delegației Ambasadei Regatului Suediei, în mun. Bălți, și încrederea în vederea dezvoltării unei cooperări productive cu administrația publică locală a mun. Bălți pentru asigurarea dezvoltării municipiului.

În cadrul vizitei la Bălți, Excelența Sa, a fost primită și de administratorul interimar al Zonei Economice Libere „Bălți” dl Vasile Șoldan, cît și de alți oficiali, în cadrul instituțiilor cărora, Guvernul Regatului Suedez a acordat sprijin financiar, potrivit priorităților programului bilateral menționat anterior.

Last updated: ianuarie 23, 2017 at 22:44 pm

Lasă un Răspuns