08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ambasadorul SUA James D. Pettit, în prima vizită oficială la Bălți

//
Comentariu0

Ambasadorul SUA James D. Pettit, însoțit de către Charles Vetter, Atașatul pe Probleme Economice si Politice, Iulian Bogasieru, asistentul Economic-Comercial și atașatul de presă, a efectuat, vineri, 27 ianuarie 2017, prima sa vizită oficială la Bălți.

În cadrul acestei vizite, Ambasadorul SUA în Republica Moldova s-a întalnit cu reprezentanții autorităților publice locale, precum și cu reprezentanții domeniului culturii din municipalitate, pentru a discuta despre situația economică, socială, culturală și politică din regiune.

La întrevederea oficială, din partea mun. Bălți, au luat parte: Dl Igor Șeremet- primar interimar al mun. Bălți; Elena Grițco-consilier muncipal, Dna Galina Codița – director Filiala Bălți a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova; Dl Boris Boincean – profesor, doctor habilitat în agricultură, cercetător științific în cadrul Instituției Publice Institutul de Cercetări pentru Culturile de Cîmp „Selecția” și  Arina Spataru – director al SRL  «Arina-S».

Dl Igor Șeremet a ținut să-i mulțumească Excelenței Sale pentru vizita oficială în mun. Bălți și a mențonat: «Primarul mun. Bălți nu poate să participe personal la întrevederea respectivă, pe motive subiective, din cauza speculațiilor,  cu toate acestea, Domnia Sa coordonează, la distanță, procesul managerial al autorității locale».

Gratitudinea a fost exprimată și pentru interesul față de muncipalitate, cît și pentru investițiile din ultimii ani, care au fost asigurate pentru mun. Bălți, prin intermediul Ambasadei SUA în Republica Moldova. Dl Igor Șeremet a relatat și despre prioritățile administrației publice locale, cît și provocările din mun. Bălți și în rezultat, produc următorul efect: „Lipsa garanțiilor juridice și economice, la nivel central, determină  unii locuitori ai țării, cît și din muncipiu, să plece în străinătate, pentru a asigura un trai decent membrilor famililor sale. Astfel, prioritate de bază a municipalității noastre, este crearea condițiilor favorabile, pentru ca cetățenii să rămînă să activeze la baștină” .

Dna Galina Codița a relatat despre activitatea Filialiei Bălți a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, la fel și cooperarea cu primăria mun. Bălți: „Între adminsitrația publică locală Bălți și Filiala Bălți a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova există un dialog constructiv și productiv. Bucură faptul că, la 11 noiembrie 2016, a fost încheiat și Acordul de colaborare dintre Consiliul Municipal Bălți și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova”.

La finele întrevederii, Ambasadorul SUA James D. Pettit a ținut să menționeze: „A fost o întîlnire constructivă, în cadrul căreia am discutat și despre multe provocări ale administrației publice locale, cît și despre eforturile considerabile pe care le depun autoritățile locale pentru asigurarea unui trai corespunzător locuitorilor municipalității. La fel, aș vrea să zic că un dosar fabricat doar pe motiv politic, este încă o dovadă de abordare incorectă a situațiilor de către autoritățile centrale și sper să fie soluționat corect — în favoarea primarului mun. Bălți dlui Renato Usatîi, pe care, am avut ocazia, să-l cunosc personal”.

Last updated: ianuarie 30, 2017 at 17:07 pm

Lasă un Răspuns