08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

AMBASADORUL REPUBLICII CEHE, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA BĂLȚI

//
Comentariu0

Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, Excelența Sa domnul Zdeněk KREJČÍ, s-a aflat joi, 15 decembrie 2016, într-o vizită de documentare în municipiul Bălți, pentru prima dată de la acreditarea (28 aprilie 2016). Oficialul a fost însoțit de soția sa, Doamna Ivana Krejčová, precum și de Diplomatul pentru Dezvoltare și Cooperare din cadrul Ambasadei, Dna Katerina Šilhanková și Dna. Daniela Dragalin – coordonator de proiecte de Dezvoltare și Cooperare.

Oaspeții au fost întâmpinați de către Dl. Igor Șeremet – Primar interimar al mun. Bălți, Dl. Leonid Babii – viceprimar al mun. Bălți și Dna. Lilia Sava – viceprimar al mun. Bălți, precum și de Directorul Filialei Bălți a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova – Dna. Galina Codița. În urma invitației domnului Igor Șeremet, la întrevedere au participat și Directorul ÎM ,,Termogaz-Bălți”, Dl. Stepan Munteanu; Directorul S.A ,,CET-Nord”, Dl. Ivan Galagan și președintele Asociației Proprietarilor de Locuințe Privatizate, Dl. Eugen Mîndîcanu.

La începutul întrevederii, Dl. Igor Șeremet a ținut să mulțumească oaspeților de suportul acordat în anul 2013 la deschiderea Centrului Medico-Social ,,Rebeca”, în cadrul căruia timp de 3 ani a fost acordată îngrijire la domiciliu, la  peste 860  persoane în etate din mun. Bălți. În continuare, Dl. Leonid Babii a prezentat situația economico-socială a orașului și a menționat dinamica demografică pozitivă, precum și resursele umane valoroase din municipiu pentru care conducerea actuală este pregătită să investească și să dezvolte proiecte hard de primă necesitate. De asemenea, domnul viceprimar l-a invitat pe diplomatul ceh la colaborare cu scopul desfășurării în luna mai a anului 2017, a unui Forum Economic Internațional în mun. Bălți. La rândul său, Ambasadorul a ținut să menționeze că o strânsă colaborare la acest subiect va fi realizată în parteneriat cu reprezentantul oficiului consular, care va fi deschis în mun. Bălți.

E de menționat faptul că, Dl. Igor Șeremet, în cadrul prezentării sale, a pus accent pe cele mai stringente probleme ale municipiului și a specificat principalele priorități ale administrației publice locale: atragerea investitorilor străini și investițiilor externe pentru deschiderea noilor locuri de muncă. De asemenea, Primarul interimar a accentuat, în special, un obiectiv foarte important – implementarea proiectelor cu finanțare externă în domeniul eficienței energetice.

Dna. Galina Codița, Directorul Filialei Bălți a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a relatat despre practica colaborării cu reprezentanții mediului de afaceri din mun. Bălți, a acordat o atenție sporită acordurilor semnate de CCI și administrația locală și de asemenea, a  menționat activitatea Camerei de Comerț și Industrie în Regiunea de Dezvoltare Nord a țării.

Experiența Republicii Cehe în sfera implementării proiectelor în scopul economiei resurselor termice a interesat, în special, conducerea întreprinderilor din sectorul termoenergetic.

În concluzie,  ar trebuie remarcat faptul că prima întrevedere între Excelența Sa domnul Zdeněk KREJČÍ, Ambasador al Republicii Cehe în Republica Moldova și conducerea primăriei mun. Bălți și a fost una productivă, în urma căreia așteptăm reprezentanți din Republica Cehă la Forumul Economic Internațional.

Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, domnul Zdeněk Krejčí a lăsat un mesaj în cartea oaspeților de onoare a municipiului Bălți ,,Vă mulțumesc pentru posibilitatea de a vizita mun. Bălți și de a face cunoștință cu informațiile și intențiile voastre. Cred că există multe posibilități de cooperare cu țara voastră”.

Last updated: decembrie 22, 2016 at 2:50 am

Lasă un Răspuns