08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

De la 1 mai, pe ruta troleibuzului nr. 2 vor fi lansate autobuze de capacitate mai mare

//
Comentariu0

Datorită închiderii circulației pe strada Kiev, traficul a fost redirecționat pe rute de ocolire. La moment, în traseul troleibuzului nr. 2 sunt implicate 12 microbuze. Cu toate acestea, în opinia orășenilor, în orele de vârf acestea nu pot face față fluxului de pasageri. Prin dispoziția primarului Renato Usatîi, viceprimarul Nicolai Grigorișin s-a deplasat pe traseul dat și a stabilit dacă pot fi admise autobuze cu o capacitate mai mare de transportare a pasagerilor. Potrivit viceprimarului, principalul obiectiv este de a asigura confortul și deplasarea în siguranță a orășenilor.

După examinarea traseului, împreună cu serviciul de transport, s-a stabilit că autobuzele se vor deplasa de pe strada Cahul de-a lungul străzilor A. Mițchevici și C. Negruzzi, cu intrarea pe piața din fața gării, iar apoi transportul se va deplasa până la strada Sofiiscaia (tur – retur). Potrivit viceprimarului, acest lucru va asigura un flux normal de transport public și va crea condiții confortabile pentru călători.

În decurs de câteva zile, de-a lungul străzilor pe care vor circula autobuzele, echipele de lucru ale ÎM „DRCD” vor efectua lucrări de nivelare a carosabilului.

De la 1 mai, pe acest traseu vor circula 6 autobuze. Intervalul de circulație va fi de 8 – 10 minute. Administrația orașului își cere scuze pentru inconveniențele cauzate. Potrivit lui Nicolai Grigorișin, acum se fac toate lucrurile pentru a ieși din această situație dificilă, iar cel mai important lucru este „să găsim resurse financiare și să reparăm comunicațiile și drumul de-a lungul străzii Kiev cât mai curând posibil”.

Reamintim că, în urma ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, s-a decis elaborarea unui plan pentru noi rute, precum și efectuarea expertizelor geologice și geodezice, care să verifice dacă există goluri sub asfalt care ar putea duce la prăbușirea acestuia.

Sursa: btv.md

Last updated: aprilie 29, 2021 at 18:52 pm

Lasă un Răspuns