08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Verdictul aparține Consiliului urbanistic. Reconstrucția complexului autogării

//
Comentariu0

Analiza schiței de reconstrucție a complexului autogării bălțene, prezentată de SRL „Gările Auto moderne”, a avut loc în teritoriu, la așa-numitul loc „Porțile orașului”.

La 27 aprilie, membrilor Consiliului urbanistic li s-a prezentat o nouă schiță de reconstrucție a clădirii și a teritoriului adiacent al autogării Bălți. Inițiativa de analiză a proiectului dat la fața locului a venit din partea primarului Renato Usatîi. Anterior, la 4 februarie 2020, fuseseră prezentate propuneri de proiecte pentru reconstrucția clădirii autogării. Două din ele practic nu au fost examinate. Atunci, primarul Renato Usatîi s-a expus asupra analizei, împreună cu investitorul, a detaliilor proiectului, la fața locului vizat în proiect (autogara).

În procesul de analiză au fost implicați și comercianții, ale căror unități de comerț sunt amplasate pe teritoriul peroanelor, la ieșire din autogară și în preajma elementelor arhitecturale ale clădirii.

Menționăm că schița proiectului a fost pe placul tuturor participanților la discuție. Complexul proiectat corespunde designului gărilor de autobuze, protejează monumentul de importanță națională (mozaicul „Salutare”), reabilitează zona acvatică a fostului havuz, asigură acces persoanelor cu dificultăți locomotorii în sălile de așteptare, la ghișee și la baie; la etajul 2 sunt planificate spații de joacă pentru copii atât ai călătorilor, cât și ai locatarilor din apropiere (cartierele 9 și 10). Pasagerii în tranzit vor beneficia de o gamă largă de servicii. Pentru unitățile de comerț a fost alocat un spațiu generos în interiorul clădirii și pe peron. Drept garanție asupra continuității activității antreprenorilor, poate servi un contractul bilateral de intenții, încheiat cu conducerea întreprinderii „Gările Auto moderne”. Totul este rezolvabil. Autogara trebuie să fie un obiect arhitectural confortabil, frumos, modern, păstrător al istoriei, cartea de vizită a orașului.

Verdictul final aparține membrilor Consiliului urbanistic, care se vor întruni în ședință la 14 mai, ora 14.00

Last updated: aprilie 29, 2021 at 18:45 pm

Lasă un Răspuns