08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

„Costumul popular – valoare și identitate”. Masă rotundă la Muzeul de Istorie și Etnografie

//
Comentariu0

În data de 18 septembrie membrii „Comunității ruse din Bălți” au luat parte la masa rotundă „Portul popular – valoare și identitate”, care a avut loc la Muzeul de Istorie și Etnografie, ca parte a Festivalului etnocultural „Unitate prin diversitate” la ediția a XIX-a.

Evenimentul a fost deschis de Ludmila Rotari, cercetător la Muzeul de Istorie și Etnografie, care a vorbit despre trăsăturile costumului popular moldovenesc. Președintele Casei de Cultură din Polonia „Casa Poloneză”, Cazac Ianina a povestit despre caracteristicile costumului național polonez. „Costumul de gurală este o sursă de inspirație”, metodolog al Casei ucrainene a Uniunii ucrainenilor din Moldova „Zapovit-Moștenire”, Ciolanu Ludmila a vorbit despre particularitățile costumului popular ucrainean. „Fiecare vârstă are propria ținută” – a ținut discurs reprezentanții „Comunității ruse din Bălți”, elevi ai gimnaziului nr. 14, membru colectiv al acestei comunități. Savin Arteom și Oleinic Ecaterina au vorbit despre trăsăturile costumelor de zi cu zi și de sărbătoare ale poporului rus. Reprezentanta Asociației Organizațiilor Evreiești „Comunitatea Evreiască”, Inna Mașcovici, a povestit despre trăsăturile costumului popular evreiesc – „Îmbrăcăminte care unește poporul”.

Masa rotundă a fost concluzionată de Maria Loris, specialist principal al Secției Cultură al Primăriei municipiului Bălți în relațiile interetnice.

 

Last updated: septembrie 19, 2019 at 11:56 am

Lasă un Răspuns