08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Conducerea Primăriei municipiului Bălți anunță despre demararea proiectului „Eminescu: o cultură – o rută în zona transfrontalieră Botoșani – Bălți”

//
Comentariu0

În perioada 26 – 27 aprilie 2022, Primarul municipiului Bălți Nicolai Grigorișin, alături de viceprimarul Tatiana Dubițkaia și șeful Direcției relații externe și atragerea investițiilor a primăriei, se află într-o deplasare de serviciu în orașul-partener Botoșani, România, pe proiectul  „Eminescu: o cultură – o rută în zona transfrontalieră Botoșani – Bălți”. Cu această înformație a venit edilul de Bălți pe pagina sa de Facebook.

„În perioada 26-27 aprilie, împreună cu colegii mei, mă aflu într-o deplasare de serviciu în municipiul Botoșani, orașul-partener din România.

Astăzi, împreună cu primarul municipiului Botoşani, am anunţat lansarea şi demararea implementării proiectului „Eminescu: o cultură – o rută în zona transfrontalieră Botoșani – Bălți”.

În cadrul acestui proiect se prevede crearea unei rute turistice transfrontaliere în zona Botoșani-Bălți, reabilitarea intrării centrale, a pavajului și instalarea mobilierului urban în Parcul central, reabilitarea teatrului de vară din Parcul central, crearea Centrului de informare turistică în incinta Pinacotecii „Antioh Cantemir”, reabilitarea trotuarelor în piața Independenței și str. Dostoevski, crearea centrului educațional-cultural și de cercetare a patrimoniului  literar în incinta IP Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, elaborarea Stategiei de promovare turistică a municipiului Bălți.

Acesta este un proiect foarte important și interesant pentru oraș și pentru locuitorii municipiului Bălți.

După ce am primit prima tranșă de resurse financiare din bani europeni (peste 5 milioane), începem implementarea proiectului „Eminescu: o cultură – o rută în zona transfrontalieră Botoșani – Bălți”. Cu ajutorul lui Dumnezeu, trebuie să-l implementăm până la 31 decembrie 2023”.

Last updated: aprilie 28, 2022 at 17:52 pm

Lasă un Răspuns