08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Concurs școlar vocal – instrumental „Drag îmi este cîntecul”, ed.a IV-a

//
Comentariu0

Pe parcursul deja a patru ani elevii Școlii de Arte „C.Porumbescu” își demonstrează măiestria sa interpretativă în cadrul Concursului școlar de interpretare instrumentală și vocală, care a fost inițiat de către  dna M. Bideac, șef secție „Interpretare instrumentală”. La 26 – 27 ianuarie pe scena Sălii Festive a școlii elevii au demonstrat nivelul de interpretare la următoarele instrumente: pian, vioară, violoncel, țambal, nai, fluier, acordeon, chitară, saxofon, clarinet, flaut și canto.

Organizatorii concursului au definit următoarele obiective: descoperirea talentelor, implicarea elevilor în activitatea concertistică și de concurs, stimularea interesului față de învățămîntul muzical și autorealizarea elevilor.

Pentru comisia de jurizare au fost invitați specialiști din instituțiile învățămîntului artistic municipal: Granețcaia Lilia, dr. în pedagogie, conf. univ. USARB; Volcova Tatiana, prof. la catedra „Instrumente populare”, Colegiul de Muzică și Pedagogie, Bălți; Bucatari Livia, șef secție „Instrumente cu corzi”, Podberețchii Ion, prof. de instr. aerofone și Ivannicov Iurii, prof. de chitară – cadre didactice de la Școala de Muzică „G. Enescu”. Specialiștii au apreciat înalt nivelul de interpretare,  condiţiile în care s-a organizat concursul școlar şi care s-a desfășurat într-o atmosferă prietenoasă.

Acordul final al sărbătorii muzicii și a copilăriei a fost concertul susținut de către elevii secției „Coregrafie”, care au prezentat dansurile: moldovenesc, evreiesc și grecesc, iar eleva Școlii de Muzică „G. Enescu”, Cebotari Renata, a venit cu un cadou muzical interpretînd la saxofon „Polca veche”.

Last updated: februarie 16, 2017 at 15:40 pm

Lasă un Răspuns