09:00 - 17:00
(0 231) 2-64-50

Alătură-te Iarmarocului Comunității cu susținerea bibliotecii moderne!

//
Comentariu0

Marți, 12 septembrie 2017, Biblioteca Municipală „E. Coșeriu”/Centrul de Excelență Profesională  Bălți a organizat „Iarmarocul Comunității”, în cadrul căruia  au fost prezentate cele mai inovatoare servicii și inițiative realizate de bibliotecile publice din Regionala Centru-Nord, evidențiind colaborarea de succes cu parteneri  locali și naționali din sectorul public și privat și a voluntarilor din comunitate, precum și rezultatele impresionate obținute grație activităților de Advocacy.

Evenimentul a servit drept o platformă de interacțiune și informare a publicului larg privind oferta de servicii și oportunități de care pot beneficia la bibliotecă, inclusiv incluziune digitală, educație, sănătate, dezvoltare economică, agricultură și va accentua rolul important pe care îl au bibliotecile la îmbunătățirea vieții cetățenilor. Despre toate acestea s-a vorbit la deschiderea evenimentului.

Pentru a dezvolta  servicii moderne de informare care satisfac necesitățile actuale ale comunităților, bibliotecile se implică tot mai mult în activități de advocacy și inițiază campanii de colectare de fonduri, contribuind astfel la dezvoltarea spiritului civic și asigurând durabilitatea inovațiilor.

Participanții la iarmaroc au avut posibilitatea să participe la masterclass-uri și demonstrații și au aflat inclusiv de la partenerii bibliotecilor ce servicii și instruiri pe interesele lor pot găsi la bibliotecă. Concursurile interactive, pauzele muzicale și flașmob-urile au asigurat distracție și bună dispoziție pentru întreaga comunitate.

Ludmila Ouș, Director Biblioteca Municipală „E. Coșeriu”/Centrul de Excelență Profesională  Bălți: „Bibliotecile din Republica Moldova au ales calea modernizării, devenind centre comunitare capabile să presteze servicii fiabile necesare comunității. Evenimentul dat este unul inedit pentru comunitatea bălțeană care va fi informată despre marile realizări ale bibliotecii din Regionala Centru-Nord a Republicii Moldova, care, grație parteneriatelor stabilite cu Autoritățile Publice Locale și AO IREX Moldova/Programul Novateca, prestează servicii moderne de bibliotecă: servicii de alfabetizare IT, încadrare în câmpul muncii, sănătate, asistență psihologică, e-guvernare, formare de abilități creative la generația în creștere, comunicare, socializare; și-au reorganizat spațiile pentru comoditatea utilizatorului; se încadrează în campanii de Advocacy pentru a aduce plusvaloare instituției în favoarea comunității; și-au diversificat parteneriatele. La eveniment au fost prezentate cele mai însemnate realizări ale bibliotecilor susținute de parteneri și voluntari.”

Evenimentul face parte din campania națională de promovare a bibliotecilor  „Ne vedem la bibliotecă!”, care are drept scop informarea publicului larg despre faptul că bibliotecile din Republica Moldova devin adevărate centre comunitare, unde fiecare, indiferent de vârstă și ocupație, poate beneficia de servicii moderne și activități interactive. Cea de-a 2-a etapă a campaniei se desfășoară în perioada aprilie-octombrie 2017, în cele peste 1000 de biblioteci publice din rețeaua Novateca.

Last updated: septembrie 13, 2017 at 14:41 pm

Lasă un Răspuns