08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ziua ușilor deschise- o nouă experiență pentru tinerii bălțeni

//
Comentariu0

Joi, 18 iulie, Primăria municipiului Bălți a organizat Ziua ușilor deschise conform cererii unui grup de inițiativă (voluntari din cadrul Centrului de Resurse pentru Adolescenți și Tineri- CRAT). Activitatea a început cu un cuvânt de bun venit din partea șefei Secției relații cu publicul, Angelina Cernogal, după care a urmat prezentarea unui video-ghid ce aducea o informație generală despre funcționarea primăriei municipiului Bălți, ca administrație publică locală și a Consiliului municipal: convocarea consiliului local, competențele lui de bază; comisiile consultative de specialitate și structura și organizarea municipiului Bălți.

La fel în cadrul acestei întruniri, tinerilor le-au vorbit și specialiștii principali din cadrul Direcției Învățământ Tineret și Sport, Curteanu Alisa și Blaj Ludmila. Această prezentare a inclus toată informația despre și pentru tineret. A fost adus la cunoștință despre toate proiectele organizate de și pentru tineri. Grupul a rămas plăcut impresionat de cele auzite, pentru că la noi în municipiu, tinerii talentați au multe privilegii.

După mai multe discuiții, a fost bine-venită și prezentarea Șefului Serviciului Asistență socială și comunitară, Ana Cojocaru. Ea a menționat despre toate centrele sociale și spectrul lor de activitate, și a precizat că oamenii în etate și cei aflați în situații dificile se pot adresa în unul din aceste centre pentru a primi un ajutor corespunzător și de specialitate.

Trebuie de menționat faptul că și din partea serviciului sănătate s-a pezentat un video informativ ce conținea toate punctele culminante de la fondarea acestuia (anul 1850) și până în zilele noastre. Imaginile împresionante și pe alocuri înfricoșătoare au lăsat o amprentă profundă.

Acestui eveniment s-a mai alăturat și directoarea Centrului  Ergo- social pentru persoane cu probleme de sănătate mintală „Socium”,Ina Galii, șefa Centrului de plasament temporar al copiilor în situații de risc „Drumul spre casă”, Bodnari Natalia și alți administratori ai centrelor sociale

Conform spuselor tinerilor, informația recepționată de ei a fost utilă, întrucât au fost multe nuanțe despre care ei nu știau, spre exemplu: procesul de lucru al Primăriei municipiului Bălți; multitudinea centrelor sociale active și spectrul de activitate al acestora.

Spre sfârșitul evenimentului conducătorii centrelor sociale și-au lăsat numerele de contact pentru a permite mai multe activități de voluntariat.

 

Last updated: iulie 23, 2019 at 9:05 am

Lasă un Răspuns