08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ședința cu directorii întreprinderilor municipale și a complexului termoenergetic din 17.07.2019

//
Comentariu0

Miercuri, 17 iulie, a avut loc ședința cu directorii întreprinderilor municipale și a complexului termoenergetic. Adunarea a luat start cu discuțiile cu directorul interimar al Î.M. „DRCD”, Iurii Hmarnîi. Acesta a menționat că probleme au apărut pe str. T.Ciobanu, 17, întrucât tot pietrișul de pe parte carosabilă situată mai la deal, în timpul ploii se alunecă în vale, astfel provocând pagube locatarilor. Problema dată se află la etapa examinării.

O altă problemă apărută pe str. Victoriei, 68 constă în faptul că partea carosabilă nu este separată de bordure prin intermediul pavajului. În acest sens s-a hotărât instalarea și betonarea stâlpilor ce nu va permite revărsarea apei. La fel pe această adresă, în cel mai apropiat timp, se va instala și un teren de tip închis pentru colectarea deșeurilor menagere solide.

La fel în cadrul acestei ședințe, s-a examinat și situația dificilă apărută în cadrul Î.M. Regia „APĂ- Canal- Bălți”. Despre aceasta a vorbit conducătorul întreprinderii, Irina Zubenina. Numai în perioada 16-17 iulie au avut loc 9 situații de avariere, dintre care 3- la apeduct. La momentul actual totul s-a soluționat.

Tot la acea ședință s-a ridicat și întrebarea apărută în legătură cu strada Karaseov, 55A. Conform spuselor directorului Î.M. „GLC”, Tatiana Parascan, este nevoie de reparația capitală a acoperișului, întrucât toată apa, în timpul ploii pătrunde în locuințe.

Numărul copiilor bolnavi de tuberculoză este în permanentă creștere, despre aceasta a vorbit șefa serviciului Sănătate, Fiodora Rodiucova. Pe lângă cele 7 cazuri deja existente în municipiu, a fost confirmat încă un caz, la copil ce face parte din familie social-vulnerabilă, diagnosticat cu tuberculoza nodurilor limfatice.

 

Încă un caz se află la etapa examinării, întrucît copilul trece toate testele de identificare a TB. La momentul actual avem în municipiu 8 cazuri confirmate și unul – neconfirmat. În acest sens, Feodora Rodiucova, a menționat că se pregătesc demersuri în toate serviciile sociale posibile, în scopul acordării unui suport financiar și material acestor copii, întrucât durata cursului de tratare constituie 24 luni.

Directorul Î.M. „Amenajarea teritoriului și spații verzi”, Svetlana Novicova, în cadrul aceleiași ședințe, a adus la cunoștință că acest an a fost extrem de greu din cauza cantității mari de precipitații, lucrătorii fizic nu reușesc să lichideze toate consecințele ploilor și vântuilor puternice din zilele anterioare.

În aceeași ordine de idei, șeful Î.M. „DCCCU”, Larisa Bragari, a întocmit că pentru acoperirea cheltuielilor provocate de daunele aduse de stihie este nevoie de 43.000 lei. În această sumă intră reparația iluminării stradale. Toate lucrările eu fost finisate în timp util.

La fel în cadrul ședinței cu directorii întreprinderilor municipale și complexului termoenergetic, șeful Î.M. „Termogaz-Bălți”, Stepan Munteanu, a menționat că în mod urgent este nevoie de înlocuirea țevilor ce asigură Instituția preșcolară nr. 4, cu agent termic pe perioada rece a anului. A fost luată hotărârea de a începe lucrările de reparație în cel mai scurt timp. Colectarea pachetului de documente necesar se planifică a fi finisată până la sfârșitul acestei săptămâni.

Last updated: iulie 19, 2019 at 12:22 pm

Lasă un Răspuns