08:00 - 17:00
piața Independenței, 1
LINIA DE INFORMARE (0231) 2-64-50

Ziua Națională a Culturii marcată în municipiul Bălți

//
Comentariu0

Tradițional, în ziua de 15 ianuarie, este marcată Ziua Națională a Culturii.

Cu acest prilej, Direcția cultură a primăriei a organizat un șir de evenimente, unde au fost decernați oamenii culturii, cărora le este menit rolul de a păstra tezaurul spiritual și cultural, care și-au dedicat și își dedică viața culturii.

Pe 14 ianuarie a avut loc și un concert festiv, dedicat oamenilor culturii.

Pentru promovarea și valorificarea culturii și spiritualității neamului la nivel național și internațional, au fost acordate Diplome de Excelență colectivelor Palatului Municipal de Cultură, Centrului de Cultură și Tineret, Casei de Cultură „Flacăra”, Casei de Cultură „Molodovo”, Școlii de muzică „George Enescu”, Căminului de cultură „Meșter popolar”, Pinacotecii „Antioh Cantemir”, Muzeului de Istorie și Etnografie, Bibliotecii Municipale „Eugeniu Coșeriu”, Școlii de arte plastice pentru copii și Școlii de arte „Ciprian Porumbescu”.

Pentru parteneriat în desfășurarea proiectelor culturale organizate în municipiul Bălți, precum și pentru contribuția remarcabilă la multiplicarea și promovarea patrimoniului cultural al Republicii Moldova, Diplome de gratitudine au fost acordate: Catedrei Arte și Educație Artistică a Univesității de Stat „A.Russo”, Colegiului de Muzică și Pedagogie mun. Bălți, Teatrului Național „Vasile Alecsandri”.

Actorii Natalia și Pavel Lupăcescu au insuflat viață în creația marelui Eminescu. Prestația lor a fost strălucitoare și emoționantă… Iar „Brio Sonores” și ansamblul etnofolcloric „Surorile Osoianu” au făcut un cadou minunat oamenilor de cultură ai municipiului Bălți.

Last updated: ianuarie 18, 2022 at 18:01 pm

Lasă un Răspuns